Fanny Kiekeboe heeft nu eigen stripreeks!

Fanny Kiekeboe, de bevallige dochter van Marcel Kiekeboe heeft met ‘Fanny K.’ haar eigen stripreeks. Toni Coppers, de succesvolle thrillerauteur, heeft het scenario geschreven en de tekeningen zijn van de hand van Jean-Marc Krings.  Voor de inkleuring tekenen Alexandre Amouriq & Mirabelle. Deze gloednieuwe reeks is een uitgave van Standaard Uitgeverij.

Het verhaal

Fanny heeft zich verloofd met Pieter en het koppel heeft een feestje georganiseerd op hun appartement in Antwerpen. Terwijl iedereen er luidruchtig op los feest, mist Fanny’s goede vriendin Naomi. Zij had toch afgesproken om langs te komen?

Naomi is een ex-model, die haar carrière heeft opgegeven sinds haar huwelijk met Paul, die een advocatenkantoor runt. Naomi leeft sinds haar huwelijk rijkelijk en is zeer gelukkig. Althans dat laat ze zo uitschijnen op Facebook. De waarheid is dat ze zeer ongelukkig is en constant in ruzie met haar man leeft.

Fanny is opgelucht wanneer Naomi eindelijk arriveert. Maar haar beste vriendin is over haar toeren na een zoveelste echtelijke ruzie. Ze geeft haar cadeau aan Fanny en rent weg. Fanny rent achter Naomi aan, maar raakt haar al snel kwijt.

sized_Fanny-K-3

Fanny komt erachter dat haar vriendin in Genève op een vreselijke manier is vermoord en ze zweert de dader te vinden. Haar moed en doorzettingsvermogen zijn groot maar de tegenstander is zeer geraffineerd en niet aan zijn proefstuk toe. Toch zet ze alles op alles om de dader te vinden…

‘Fanny K.’ is een uitstekende spin-off, waarin Fanny enkele jaren ouder is. Het scenario is spannend, vol actie en geweld en de illustraties zijn gewoonweg verbluffend. ‘Moordgriet’ is het eerste deel van deze spannende trilogie.

Na het fantastische spin-offs AMORAS, J.ROM en Red Rider, is ook deze stripreeks een schot in de roos. Wij kijken alvast uit naar deel twee van deze spannende trilogie!

Fanny K. – 1.Moordgriet – Merho-Coppens-Krings

ISBN: 9789 002 262 234 – Prijs: € 6,99 – 48 p. – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij