De koningin van Onderland neemt wraak op Jommeke in nieuw album ‘In de Klauwen van Prutelia’

‘In De Klauwen Van Prutelia’ is alweer het 285ste album van Jommeke. In dit verhaal is Marie, de moeder van onze stripheld, het vele werk in het huishouden beu. Ze wil in plaats van alle dagen de afwas, de strijk, dweilen, afstoffen en de was en de plas te doen, ook een hobby hebben zoals al haar vriendinnen. Het huishoudwerk moet vanaf nu gedaan worden door Jommeke en zijn vader. En dat is een ramp, zowel Teofiel als zijn zoon zijn grote nullen in het huishouden.

Wanneer Jommeke en Filiberke bij professor Gobelijn zijn, ontdekt Filiberke op zolder een doos met de onderdelen van de robot Melanie in. De twee vrienden knutselen de robot terug in elkaar en na enkele valse starten werkt Melanie perfect. De robot wordt ingezet om het huishouden te doen, wat goed nieuws is voor Teofiel en Jommeke.

Maar er is ook slecht nieuws voor Jommeke en zijn vrienden. Prutelia Van Achterberg, de koningin van Onderland, wordt wegens goed gedrag een maand op proef vrijgelaten uit de instelling. Ze wil zich wreken op Jommeke en terwijl de twee vrienden Melanie uittesten in het bos, worden ze bespioneerd door Zazof, de knecht van Prutelia. Zazof steelt ongemerkt de robot en de afstandbediening en zo ziet de koningin van Onderland in Melanie een kans om Jommeke en zijn vriendjes voorgoed uit te schakelen….

‘In De Klauwen Van Prutelia’ is opnieuw een leuk stripverhaal, vol spanning en humor. In dit verhaal is het een weerzien met oude bekende, Prutelia Van Achterberg, die nog steeds wraak wil nemen van Jommeke. De makers van deze reeks weten steeds opnieuw de lezers te verrassen met een nieuw en origineel verhaal, en dat is met ‘In de Klauwen van Prutelia’ hen opnieuw gelukt.

Softcover/ 48 P / € 5,95 / ISBN 9789462104891 / Uitgeverij: Ballon Comics