Saartje Vandendriessche geeft tips om nooit meer moe en futloos te zijn in haar boek ‘Altijd Energie’

VRT-reporter en -presentatrice Saartje Vandendriessche was steeds moe, ze werd zonder energie wakker en bleef de hele dag futloos. Saartje wilde van die vermoeidheid af en zocht naar oplossingen. Ze merkte in haar zoektocht dat ze niet alleen stond met dit probleem. We krijgen zoveel prikkels dat ons brein ze nog amper verwerkt krijgt en de werkdruk ligt zo hoog, de afgelopen twintig jaar is die elk jaar met anderhalf procent gestegen, dat er veel mensen te maken hebben met dipjes en vermoeidheid.

Saartje ging op zoek naar de oorzaken van haar energietekort, zocht naar alle mogelijke manieren om haar energie weer te herwinnen en om nooit meer moe te zijn. Het werd een moeilijke zoektocht, want het gevecht tegen vermoeidheid is voor iedereen nogal complex en vraagt tijd en inspanningen.

Saartje Vandendriessche heeft haar ervaringen neergeschreven in het boek ‘Altijd Energie’. Dit deed ze samen met dr. Maarten Meirhaeghe, sportarts bij het wielerteam Lotto Soudal en voetbalploeg Zulte-Waregem.

‘Altijd Energie’ is een boek over moe zijn en vooral wat je eraan kan doen. Saartje schrijft haar bevindingen neer,  niet alleen haar  positieve ervaringen, maar ook ervaringen en middeltjes die helemaal niet hielpen bij haar. Wat niet wil zeggen dat deze middeltjes niet bij anderen kunnen helpen, want elk lichaam is anders.

Tijdens haar rubriek ‘Nooit meer moe’, vorige zomer voor het één-programma ‘1000 Zonnen’ testte ze alternatieve therapieën en oosterse geneeswijzen. Ook deze ervaringen zijn gebundeld in een hoofdstuk in haar boek.

‘Altijd Energie’ is een boek dat vlot leest, in duidelijke taal geschreven door Saartje Vandendriessche, met dokter Meirhaeghe die een wetenschappelijke duiding geeft. Ook staan er enkele recepten in van gerechten om je energie een nieuwe boost te geven.

‘Altijd Energie’ is geen wonderboek, wondermiddeltjes bestaan niet, maar geeft je wel een inzicht en stelt oplossingen voor om definitief van je vermoeid af te geraken.

ISBN: 9789089317223 – Softcover – 174 blz. – Prijs: € 22,50 – Uitgeverij:Borgerhoff & Lamberigts