Boekrecensie: De Dundenker – Frank Norbert Rieter

on

Bij uitgeverij Xander is ‘De Dundenker’ van Frank Norbert Rieter verschenen. Deze korte roman is het debuut voor de 44-jarige auteur, die met ‘De Dundenker’ de Coffeecompany Short Novel Award won.

Het verhaal gaat over de (letterlijk) gewichtige staatssecretaris van Onderwijs Aloïs Hartman. De ochtend dat zijn wetsvoorstel voor de permanente educatie van politici door de Tweede Kamer zou behandeld worden, liep het mis voor hem. Hoewel hij de voorbije week regelmatig en beheerst had gegeten, wees zijn weegschaal aan dat hij aangekomen was. De stoppen sloegen door bij Aloïs en hij gooide zijn weegschaal door het raam.

Wat hij niet wist is dat een toevallige voorbijganger alles heeft gefilmd en het filmpje op YouTube heeft geplaatst. In geen tijd werd het filmpje een internethit en de staatssecretaris had meer één uitweg: onderduiken in het leegstaande huis van zijn overleden ouders. Zo op zichzelf aangewezen kampt hij met demonen uit zijn verleden en vraagt hij zich af hoe het allemaal zover heeft kunnen komen…

‘De Dundenker’ van Frank Norbert Rieter is een uitstekende roman over een politicus die volledig ontspoort. Een verhaal dat vlot leest, ideaal om mee te nemen op vakantie of te lezen op een zonnige dag in de tuin. ‘De Dundenker’  staat garant voor 118 bladzijden leesplezier, eens je het boek begint te lezen wil je het in een ruk uitlezen!

Frank Norbert Rieter (1973) studeerde literatuurwetenschap en volgde diverse schrijfcursussen. Hij publiceerde eerder korte verhalen, is actief als theatermaker en als organisator van literaire events. De dundenker is zijn eerste roman die uitgegeven wordt bij Xander Uitgevers.

ISBN: 9789401607247 – Paperback – 118 blz. – Prijs: € 15,00 – Uitgeverij: Xander