‘Van boek naar beeld’: Michael De Cock en Dirk Bracke over de verfilming van hun boek

Dinsdag  31 oktober 2017 stond in het WPG Café op de Boekenbeurs in teken van ‘Van boek naar beeld’. Michael De Cock en Stekense jeugdauteur Dirk Bracke kwamen praten over de verfilming van hun boek.

Michael De Cock is niet alleen schrijver, maar ook regisseur en theaterdirecteur. Hij schreef vele jeugdboeken o.a. over Rosie en Moussa, waarmee hij verschillende prijzen won. ‘Rosie en Moussa voor altijd’ is de allernieuwste verhalenbundel van Michael. De avonturen die Rosie en Moussa beleven, zijn al eerder verschenen in vier losse boeken. ‘Rosie en Moussa voor altijd’ wordt verfilmd en zal vanaf  4 april 2018 – met o.a. Titus De Voogdt en Ruth Beeckmans in de hoofdrollen – te zien zijn in de bioscoop.

 

Michael De Cock en Savannah Vandendriessche die de rol van Rosie vertolkt kwamen praten over de film.

sized_DSC_0319

Michael De Cock: “Rosie is een meisje die met haar moeder verhuisd is naar de andere kant van de stad. Daar ontmoet ze Moussa, een Vlaamse jongen met migratieroots. Het liefst wat Rosie en Moussa graag doen zijn dingen die eigenlijk niet mogen. Zo gaan ze helemaal naar het dak van het hoge appartementsgebouw waar ze wonen. Ook helpt Moussa haar met de zoektocht naar haar vader die spoorloos verdwenen is.

Ik haal mijn inspiratie uit het dagelijkse leven en sommige personages zijn gebaseerd op echte mensen. Ik heb de film al gezien en vond hem heel confronterend en heel spannend. Binnenkort komt de hele crew kijken en dat zijn intense momenten.

De film is gezien door de ogen van Rosie. Voor mij is de film de kers op de taart.  Rosie en Moussa is volledig afgesloten, het is tijd voor iets nieuws. Ik ben aan het schrijven aan een nieuw boek en ook nog enkele theaterprojecten.” aldus Michael.

sized_DSC_0321Savannah Vandendriessche : “Mijn mama heeft meegedaan in een film die Dorothee regisseerde. Wanneer we naar de film,  waarin mijn mama heeft meegespeeld, nogmaals bekeken, zag ik een advertentie waarin ze kinderen zochten om mee te doen in een nieuwe jeugdfilm.

Eigenlijk had ik ervoor nog nooit van de boeken van Rosie en Moussa gehoord. Rosie heeft net als mij veel fantasie. Zij is meer ernstig en ik ben meer een zotteke. Ik had nog nooit geacteerd en vond het vooral moeilijk om droevig te spelen. Boos spelen vond ik dan weer helemaal niet moeilijk. Om te wenen dacht ik aan droevige dingen die ik ooit heb meegemaakt. Ik heb een stuk van mijn zomervakantie opgeofferd, maar ik vond het leuk om te doen” aldus Savannah.
Dirk Bracke kwam vertellen over zijn nieuwste boek ‘Hastag’ met als thema sexting en catfishing. Samen met vier tienermeisjes schreef Dirk Bracke het script voor een kortfilm,  gemaakt door Adil El Arbi en Bilall Fallah, die ook aanwezig waren.

sized_DSC_0357

Nadien heeft hij van deze kortfilm een boek geschreven ‘Hastag’. Dirk Bracke vertelde op de Boekenbeurs hoe het boek en de kortfilm tot stand gekomen is. Daarna werd in aanwezigheid van regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah en Julie en Charlotte, de twee meisjes die het thema voor de kortfilm mee bedachten, de harde en aangrijpende kortfilm getoond aan het publiek.

Bekijk HIER alle foto’s

sized_DSC_0367