Peter Balcaen bakt ze bruin op de Boekenbeurs!

Peter Balcaen schreef de ultieme bakbijbel ‘Bakken’, uitgebracht bij Lannoo, met 350 recepten waarvan een veertigtal zonder gluten, lactose of suiker. Een honderdtal van deze recepten werden ook uitgewerkt voor Kenwood-gebruikers.

Van het gewone witbrood en zachte pistolets tot lekkere koffiekoeken en verrukkelijke taarten. Peter Balcaen bakte het allemaal voor dit allesomvattende standaardwerk. In zijn boek worden alle bereidingen nauwkeurig beschreven, zodat de recepten haalbaar zijn voor iedereen.

sized_DSC_0425

Op 31 oktober 2017 was hij te gast op de Boekenbeurs waar hij in de showkeuken de bezoekers leerde bakken. Hij leerde ons stap voor stap een heerlijke rolbiscuit en een riz condé maken. Peter nam de tijd om alle vragen over bakken en bakproblemen van de bezoekers te beantwoorden. Daarna was het tijd om te proeven. En het smaakte heerlijk!

sized_DSC_0431

Met dit bakboek bewijst Peter dat bakken simpel en niet moeilijk is en dat iedereen het kan. Peter heeft mij alvast overtuigd, ik ga alvast aan de slag!  Het boek is te koop in de boekhandel en op de Boekenbeurs.

ISBN: 9789401441353 – 352 blz. – Hardcover – Prijs: € 39,99 – Uitgeverij: Lannoo

Lees HIER onze recensie van dit boek

Bekijk HIER alle foto’s

sized_DSC_0429