Boekrecensie: Reis Rond De Wereld – Een reis door alle landen – Lonely Planet

De gids ‘Lonely Planet’ is een begrip voor vele reizigers. De belangrijkste reisgids ter wereld, die in het Engels geschreven wordt maar ook in het Nederlands verschijnt. geeft overzichten van bezienswaardigheden en overnachtingsmogelijkheden. Ook worden er restaurants, cafés en discotheken in beschreven.

Sinds 1973 zijn er honderden verschillende Lonely Planet-reisgidsen verschenen.over allerlei regio’s in de wereld, ook van de minder bekende bestemmingen bestaat een Lonely Planet.

Bij uitgeverij Unieboek/ Het Spectrum is er ‘Reis Rond De Wereld – Een reis door alle landen’ verschenen. Een zeer interessant, mooi en verzorgd boek dat voorzien is van honderden foto’s over alle landen van de wereld.

230 landen

Met ‘Reis Rond De Wereld’ maak je vanuit je zetel een reis rond onze planeet en bezoek je alle landen. Om het boek samen te stellen heeft Lonely Planet zich gebaseerd op de lijst met de 192 landen van de Verenigde Naties. Verder is de lijst verder uitgebreid met niet geheel zelfstandige landen die in trek zijn bij toeristen. Denk maar aan de Caribische-, Atlantische eilanden en eilanden in de Grote Oceaan. Ook Antarctica en Groenland zijn opgenomen in deze complete gids. Groot-Brittannië is opgedeeld in zijn vier componenten en betwiste gebieden zoals Palestina, Kosovo en Taiwan en unieke regio’s zoals Hongkong, Macau en Frans Guyana vind je terug in ‘Reis Rond De Wereld’.

Als afsluiter in dit lijvig boek (448 blz!) vind je nog elf interessante gebieden, elf kleine niet-onafhankelijke gebieden zoals Gibraltar, de ABC-eilanden en Spitsbergen. Zo kom je aan ongeveer 230 landen en bestemmingen en dit in één boek!

Van Afghanistan tot Zwitserland

De landen in ‘Reis Rond De Wereld’ staan in alfabetische volgorde van hun Engelse naam, de register achteraan is best handig om een land gemakkelijk terug te vinden in deze bijbel der reisgidsen. Per land vind je alle nuttige info in een oogopslag terug: welke zijn de topattracties en -activiteiten, de kenmerken, leuke weetjes en in welke periode je het land best bezoekt. Ook de hoofdstad, het aantal inwoners, de oppervlakte en de officiële taal staan steeds vermeld. En natuurlijk mag in de wondermooie foto’s niet vergeten te vermelden!

unnamed (3)

Iedere land ter wereld bezoeken is niet mogelijk, laat daarom je inspiratie werken en droom weg en maak je eigen reis rond de wereld. En maak je keuze: welk land ga jij zeker bezoeken?

‘Reis Rond De Wereld’ is de meest complete gids over alle landen en bestemmingen die er op de markt te verkrijgen is. Een handig en overzichtelijk boek, met verwijzingen naar meer informatie over het land en leuke weetjes. Kortom, ‘Reis Rond De Wereld’ is een pareltje, een must have voor iedereen!

ISBN: 978 90 00 35810 6 – Hardcover met leeslintje – 448 blz. – Prijs: € 35,00 – Uitgeverij: Unieboek/Het Spectum