Boek in de kijker: Rosie en Moussa voor altijd – Michael de Cock & Judith Vanistendael

Alle avonturen van Rosie en Moussa in één boek

Rosie en Moussa doen graag dingen die eigenlijk niet mogen. Zo gaan ze helemaal naar het dak van het hoge appartementsgebouw waar ze wonen. Maar ze helpen elkaar ook. Als Rosie een brief krijgt van haar vader, smeden ze plannen om hem op te zoeken. En als Moussa’s oom in de problemen zit is Rosie er als de kippen bij om te helpen.

Een hartverwarmende samenwerking tussen theaterdirecteur en schrijver Michael De Cock, en stripauteur Judith Vanistendael. De verhalen van Rosie en Moussa veroverden duizenden kinderharten in binnen- en buitenland. De boeken werden vertaald in het Duits, Japans, Turks, Frans en Sloveens.

Michael De Cock schrijft, vertaalt, bewerkt, regisseert en acteert. De Cock hervertelde Griekse mythes voor jong en ouder, op het theater en in boeken.

‘Hoe oma almaar kleiner werd’, zijn eerste kinderboek bij Querido Kinderboeken, won in 2010 een Zilveren Griffel. Hij schreef vier boeken over Rosie en Moussa, twee kinderen in de grote stad. Judith Vanistendael illustreerde de reeks. In 2018 komt de film ‘Rosie en Moussa’ in de bioscoop. ‘Morgen is een ander land’, over een kind dat moet vluchten voor oorlog, is zijn nieuwste kinderboek, met illustraties van Trui Chielens.

sized_DSC_0319

Judith Vanistendael illustreert kinderboeken voor verschillende uitgeverijen. Ze is een van de meeste beloftevolle stripauteurs in Vlaanderen, waar ze vooral bekend is vanwege De maagd en de neger. Haar strips zijn twee jaar na elkaar genomineerd voor de prestigieuze Grand Prix Angoulême.

ISBN: 978-90-451-1943-4 – hardcover – 368 blz. – Prijs: € 17,50 – Uitgeverij: Querido

Michael De Cock was tijdens de Boekenbeurs aanwezig en kwam er praten over de verfilming van zijn boek. Lees HIER ons artikel.

sized_DSC_0324