Boek in de kijker: Het lijk in de boomgaard – Geert van Istendael

Een dode man onder de herfstige appelbomen. Nog wel in Brussel. Zijn keel is overgesneden. Van het moordwapen ontbreekt elk spoor. Een kettingrokende commissaris en een al even kettingrokende inspecteur zwerven heen en weer tussen de rijkste villawijken en de grauwste buurten van de stad. Wie deed het? De beeldschone echtgenote? De puberale popzanger? De zwaar verbetaalde ceo? Een brutaal ontslagen arbeider? Een fundamentalist misschien? Of ligt dat laatste te zeer voor de hand?

De zoektocht is even spannend, absurd en chaotisch als de stad zelf: Brussel, onvoorspelbaar in zijn talrijke talen, vage dreiging in zijn straten, spot alleen kan je redden. Satirisch, bij flarden grimmig, bij flarden hilarisch. Kortom, een intens Brussels speurdersverhaal.

ISBN: 9789089245663 – Paperback – 220 blz. – Prijs: € 21,99 – Uitgeverij: Houtekiet

het-lijk-in-de-booomgaard (1)Geert Van Istendael kennen we als voormalig VRT-nieuwsanker, auteur, essayist en dichter.  Van hem verschenen onder meer Het Belgisch labyrint, Arm Brussel, Mijn Nederland en de dichtbundel Taalmachine. In 2010 schreef hij een kleine biografie over Manneke Pis, de dichtbundel Sociale zekerheid en andere gedichten en het veelbesproken pamflet Tot het Nederlandse volk.

De 70-jarige van Istendael schreef met ‘Het lijk in de boomgaard’ zijn eerste misdaadroman en werd bekroond met de Fred Braeckmanprijs, de Award voor het beste debuut.

Lees HIER ons artikel rond de uitreiking van de Fred Braeckmanprijs op de Boekenbeurs.