Boek in de kijker: De dag dat we Andy zijn arm afzaagden – Marnix Peeters

Auteur Marnix Peeters heeft dit voorjaar Pottwal Publishers opgericht. Pottwal Publishers is een uitgeefinitiatief waarbij de auteur een grote vrijheid van denken en doen krijgt, en de uitgeverij als instituut minder centraal staat. Op logistiek vlak werkt Pottwal Publishers samen met WPG België.

Bij Pottwal Publishers heeft Peeters eerder ‘Zei mijn vrouw’, een bundeling van de columns die hij schreef voor De Morgen en ‘In elke vrouw schuilt haar moeder’ uitgebracht onder deze vlag. Het derde boek dat verscheen bij Pottwal Publishers is de heruitgave van Peeters’ eerste roman ‘ De dag dat we Andy zijn arm afzaagden’, in een herziene editie met een nieuw omslag.

De dag dat we Andy zijn arm afzaagden

Het verhaal gaat over Werner Plöts, een jongen die op zijn tiende door zijn vader naar een afgelegen hoeve van de gezusters Crique gebracht wordt. Voor een paar weken vertelde zijn vader, maar de arme Werner heeft zijn vader nooit meer teruggezien. Zijn moeder pleegde zelfmoord wanneer hij pas vijf jaar was.

Op de hoeve van de gezusters Magdalena, Jacqueline en Monica Crique wonen er verder nog Andy en Orzas, een beer die maar drie poten heeft. En wat later komt er nog Ernest-Fritz bij. Werner woont in erbarmelijke omstandigheden en  de zusters Crique moeten niet veel hebben van de jongen. Met wie hij het best opschiet is de beer Orzas.

Wanneer Werner met Ernest-Fritz en Andy mee het bos intrekt, krijgt zijn leven voor het eerst weer wat zin. Vanuit een boomhut schieten ze toevallige voorbijgangers neer. De lichamen worden gebruikt om in de kelder op te stoken en zo elektriciteit op te wekken…

Werner Plöts is een jongen die voor het ongeluk geboren is, wie hij ook ontmoet, er wordt steeds van deze aimabele jongen geprofiteerd. ‘De dag dat we Andy zijn arm afzaagden’ is een roman vol krankzinnige situaties, bloederige gruwel, seks en vooral…humor!

Italië

In het najaar van 2012 verkreeg de Romeinse uitgever Elliot Edizioni – Castelvecchi de vertaalrechten van De dag dat we Andy zijn arm afzaagden. In de daaropvolgende zomer verscheen het boek op de Italiaanse markt.

Opmerkelijk: wie het boek koopt, krijgt er een code voor de gratis download van het e-book bij. “Wij vinden dat elk papieren boek standaard een code voor de gratis download van het e-book moet krijgen, net zoals je de e-versie cadeau krijgt als je een vinylplaat koopt”, aldus Marnix Peeters.

ISBN: 9789022334775 – Paperback – 200 blz. – Prijs€ 19,99 – Uitgeverij: Pottwal Publishers