‘Winnie de Poeh’ en ‘Het huis in het Poeh-hoekje’ van A.A. Milne opnieuw uitgebracht

on

Winnie de Poeh is de wereldbekende beer uit een verhalenreeks van de Britse auteur A.A. Milne. Zijn naam is eigenlijk Beer Edward, maar wordt zelden zo genoemd.

Het eerste boek over Winnie verscheen in 1926 met als titel ‘Winnie-The-Pooh’. Een tweede boek verscheen in 1928 onder de titel ‘The House at Pooh Corner’ Beide boeken worden door Uitgeverij Van Goor in een Nederlandse versie opnieuw uitgebracht.

9200000079006347Winnie de Poeh

In het eerste boek ‘Winnie de Poeh’ maken we kennis met Winnie de Poeh, de teddybeer van Christopher Robin, die dol is op honing. De lezers komen te weten hoe hij een listig plannetje heeft bedacht om onopgemerkt honing te stelen uit de bijenkorf, Poeh gaat op bezoek bij Konijn en raakt vast, samen met Knorretje gaat de speelgoedbeer op jacht en ontmoet Knorretje een Klontemiggel. En je komt te weten hoe het afloopt als Iejoor zijn staart verliest, en Poeh er eentje vindt…Steeds leuke verhalen, met prachtige illustraties van E.H. Shepard voor lezers vanaf 5 jaar.

 

 

9200000079006276In ‘Het huis in het Poeh-hoekje’, het vervolg op ‘Winnie de Poeh’, bouwen de vrienden een huis voor Iejoor, bedenken ze het Poeh-Tak-Spel en ontmoeten ze het altijd springende Teigetje. Uiteindelijk moeten Christoffer Robin en Poeh elkaar vaarwel zeggen, maar niet voor eeuwig. Want op die Plek waar het Woud betoverd is, daar blijven een jongen en zijn beer voor altijd verder spelen…

Auteur A.A. Milne is een fantastische schrijver, de boeken zijn dan ook een plezier om te lezen. Met veel fantasie en humor kom je alles te weten over Winnie de Poeh, Teigertje, Knorretje, Lejoor en de andere vrienden uit het Honderd-Bunders-Bos. Deze uitgaven zijn echte pareltjes: een harde kaft, gedrukt op mooi, kwaliteitsvol papier en mede door de tientallen mooie tekeningen van de Britse tekenaar Ernest Howard Shepard zijn de verhalen onsterfelijk geworden.

Deze bijzonder mooie edities van de eerste boeken van A.A. Milne zijn voor alle Winnie de Poeh-fans een must have. De verhalen van de meest geliefde beer ter wereld worden al generaties lang gelezen en zijn nog steeds geliefd bij jong en oud. De klassieke avonturen die van Winnie de Poeh zijn bijna een eeuw wereldwijd zeer succesvol en zullen dat zeker de volgende honderd jaar ook zijn!

Winnie de Poeh – ISBN: 9789000358960 – Hardcover – 150 blz. – Prijs: € 17,50 – Uitgeverij: Van Goor

Het huis in het Poeh-hoekje – ISBN 9789000359035 – Hardcover – 180 blz. – Prijs: € 17,50 – Uitgeverij: Van Goor