Boek in de kijker: Het Dubbele Mysterie van T.O – Hilde E. Gerard

Na het eerste boek rond Theodoor van Erschreve ‘Het Van Erschreve familiegeheim’ van Hilde E. Gerard is er vorig jaar met ‘Het Dubbele Mysterie van T.O.’ een vervolg verschenen rond de avonturen van Jonathan Van Erschreve.

Het verhaal

Jonathan en Emma genieten van een ontspannen vakantie in Villa Van Erschreve. Bij goed weer plannen ze een uitstapje naar het nabijgelegen strand om daar een zandkasteel te bouwen en de boterhammen met kaas te eten die kokkin Thea voor hen maakt. Maar hun rust wordt al gauw verstoord. Mensen worden om de tuin geleid, terwijl anderen onverwachts verdwijnen. Als indringers de Van Erschreveclan de stuipen op het lijf jagen, raken onze helden verwikkeld in een gevaarlijk kat-en-muisspelletje. Of alles goed komt, vraag je? Of er doden vallen? Afwachten maar…

sized_Hilde_E_Gerard__Cover_Het_Dubbele_Mysterie_Van_T_O_large‘Het dubbele mysterie van T.O. – De goed verstopte en lang bewaarde geheimen van Theodoor van Erschreve’ is een uitstekend jeugdboek voor jongens en meisjes vanaf 11 jaar. Een boek vol spanning, avontuur en vooral… veel humor. Naast het verhaal staan er diverse raadsels en weetsels (een combinatie van weetje en raadsel, aldus Hilde E Gerard). De illustraties zijn opnieuw van de pen van Eric Bouwens.

Hilde E. Gerard woont in Turnhout. Ze studeerde af als sinologe en werkt als leerkracht geschiedenis, Duits en Engels. Ze schreef eerder al verschillende jeugddetectives en kinderboeken. Haar grappig griezelige Heinrich Ooooh-reeks werd vertaald in het Duits, Deens en Tsjechisch.

Eric Bouwens woont in Kontich. Hij brengt de spannende verhalen van Hilde met zijn kleurrijke illustraties tot leven.

ISBN: 9789059088160 / Uitgeverij: Davidsfonds / Vanaf 11 jaar / Zachte kaft – 224 p. / Prijs: € 16,99

Advertenties