Recensie: De Sneeuwengel – Lulu Taylor

on

Lulu Taylor groeide grotendeels op in het buitenland en keerde terug naar Engeland om haar school af te maken. Ze studeerde Engels aan de universiteit van Oxford en werkte bij een uitgeverij. Na enkele succesvolle romans ging ze over op psychologische spanning. Vorig jaar verscheen haar eerste psychologische thriller ‘De Winterkinderen’, wat meteen een shot in de roos was. Nu ligt haar tweede psychologische thriller in de winkelrekken met als titel ‘De Sneeuwengel’.
In ‘De Sneeuwengel’ maken we kennis met de twee vrouwen Emily Conway en Cressida Felbridge.

Emily vormt samen met haar man Will en kinderen Carrie en Joe een gelukkig gezinnetje. Haar man is hoofd financiën van een hedgefonds en verdient genoeg om zijn gezin te onderhouden. Het koppel heeft alles wat hun hartje begeert: een groot huis in Londen en genoeg geld op de bankrekening. Emily heeft het geluk dat ze niet meer hoeft te werken. Haar rol bestaat uit het grootbrengen van de kinderen en ervoor te zorgen dat het huishouden op wieltjes loopt. Ook het regelen van hun sociaal leven neemt ze voor haar rekening.

Terwijl het koppel op weg is naar een diner vertelt Will  zijn vrouw dat ze door een onbetrouwbare zakenpartner volkomen bankroet zijn. In zijn wanhoop rijdt hij met de auto van een klif en raken ze beiden zwaar gewond. In één klap raakt Emily alles kwijt wat ze lief heeft: haar gezin, haar huis, haar bezittingen en haar rijkelijk leven.

Dan wordt Emily op de hoogte gebracht van een mysterieuze erfenis. Een voor haar onbekende vrouw heeft haar huis op een groot landgoed in het noordoosten van Cumbria nagelaten. Is dit huis Emily’s kans op een nieuwe start, of zijn de geheimen van het landgoed te groot om het hoofd te kunnen bieden?

Cressida Felbridge – Cressie – is een graag geziene verschijning in de Londense high society in de jaren 60. Ze is verloofd met de rijke Adam, die een opleiding in een advocatenkantoor geniet en een veelbelovende toekomst tegemoet gaat. Cressie’s invloedrijke vader ziet in Adam de ideale schoonzoon. Haar vader wil voor haar huwelijk een portret geven. Op het moment dat Cressie de schilder Ralph Few ontmoet, weet ze dat haar leven volledig zal veranderen. Zij en Ralph worden halsoverkop verliefd, maar Ralph is getrouwd met Catharine, een manipulatieve vrouw die niet van plan is om haar echtgenote zomaar te laten gaan..

In ‘De Sneeuwengel’ volgen we twee verhaallijnen die zich afspelen in verschillende tijdsperiodes en in elkaar afwisselende hoofdstukken verweven zijn tot één verhaal. Enerzijds het verhaal van Emily en Will dat zich afspeelt in het heden en anderzijds het verhaal van Cressie en Catherine dat zich afspeelt in het jaar 1962.
Dit verhaal over drie vrouwen, twee generaties en een geheime liefde vol gevaar is een mix van spanning, romantiek, drama en een groot mysterie dat langzaam wordt verhuld.

‘De Sneeuwengel’ is een psychische thriller waar vrouwen van zullen genieten. Nestel je in de sofa met een dekentje een warme kop chocolademelk of een glaasje wijn en geniet van dit prachtig verhaal. Ik heb heel erg uitgekeken naar de tweede thriller van Lulu Taylor en ook dit keer heb ik erg genoten van dit boek.

Auteur Lulu Taylor weet perfect hoe ze haar lezers kan bekoren: een vlot geschreven verhaal, gedetailleerde beschrijvingen om van te smullen en menselijke personages die je meteen in je hart sluit. De thrillers van Lulu Taylor zijn net als goede wijn : ze worden beter met de jaren.

De originele titel van deze thriller is ‘The Snow Angel’ en is vertaald naar het Nederlands door Yolande Ligterink.

ISBN: 9789022582015 – Paperback – 416 blz. – Prijs: € 15,00 – Uitgeverij: Boekerij

Advertenties