DVD in de kijker: Elvis & Nixon – Liza Johnson

on

‘Elvis & Nixon’ is een film, geregisseerd door Liza Johnson, over de ontmoeting tussen Richard Nixon, president van de VS, en Elvis Presley in 1970.

Elvis Presley (Michael Shannon)  vindt dat er teveel geweld is in Amerika en maakt zich zorgen over de drugscultuur. Hij schrijft een zes pagina’s lange brief, geschreven in het vliegtuig op notitieblaadjes van American Airlines, aan president Richard Nixon (Kevin Spacey). Onaangekondigd staat hij op de stoep van  het Witte Huis en probeert de security te overtuigen dat hij dringend Nixon moet spreken. Want The King wil een undercoverpositie bij de FBI bekomen. Presley vindt dat hij de aangewezen persoon is om Amerika te helpen bij de strijd tegen drugs.

elvis5

Nixon is geen fan van Elvis en ziet een ontmoeting niet zitten. Het zijn zijn medewerkers die de president kunnen overtuigen welke een enorme pr-stunt dit is voor hem. Nixon stemt toe en het wordt een race tegen de klok om de spontane bijeenkomst naar ieders wens te kunnen laten verlopen.

elvis2

Uiteindelijk vindt de ontmoeting plaats tussen de machtigste man ter wereld en The King of Rock ’n Roll in het Oval Office. De legendarische ontmoeting van deze twee grootheden werd destijds vastgelegd en is nog altijd de meest opgevraagde foto van het Nationale Archief. Wat er precies tussen hen is besproken, bleef altijd een raadsel, ondanks het feit dat Nixon bekend stond dat hij al zijn gesprekken in het Witte Huis opnam, maar dat was nog niet zo op die bewuste 21ste december 1970…

elvis3

De film ‘Elvis & Nixon’ is gebaseerd op het boek van Jerry Schilling, de vriend en assistent van Elvis, die de audiëntie met de president regelde. Het is een film met een portie humor en denk vooral niet dat Michael Shannon Elvis exact kopieert, zoals elke Elvis-imitator. Shannon speelt de rol van een man die, buiten wat accenten, helemaal niet lijkt op het beeld dat we van Elvis hebben. Kevin Spacey daarentegen speelt de rol van Nixon zoals hij was met alle karaktertrekken die de toenmalige president had. ‘Elvis & Nixon’ is uitgebracht op dvd en blu-ray en is een aanrader!

Technische gegevens dvd:

EAN: 8718836863196

Regisseur: Liza Johnson

Acteurs: Michael Shannon, Kevin Spacey, Alex Pettyfer, Johnny Knoxville, Colin Hanks

Duur: 86 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 – 1.85:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Alle leeftijden

‘Elvis & Nixon’ is uitgebracht door September Film en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD

Advertenties