Nieuw in de Libelle kookboekenreeks: ‘Toppers Met Gehakt – 70 makkelijke familierecepten’

on

Bij uitgeverij Lannoo is er in de Libelle kookboekenreeks het boek ‘Toppers Met Gehakt – 70 makkelijke familierecepten’ verschenen. Een kookboek over gehakt, veruit het populairste ingrediënt uit onze keuken.

Want gehakt heeft veel voordelen: het is goedkoop, lekker, ongelofelijk veelzijdig, je kunt er snel mee koken en is gemakkelijk te combineren met andere ingrediënten en smaakmakers.

In ‘Toppers Met Gehakt ’zijn 70 recepten met gehakt gebundeld, verdeeld in vier grote hoofdstukken: Balletjes, Burgers & worstjes, Sauzen en vullingen met gehakt en Ovenschotels met gehakt.

In het hoofdstuk ‘Balletjes’ vinden we klassiekers als balletjes in tomatensaus terug, maar ook erwtjespuree met balletjes, Thaise balletjes met citroengras en kokossaus, gegratineerde gehaktballetjes met reblochon en balletjes in biersaus.

Bij ‘Burgers & worstjes’ staan recepten voor het bereiden van hamburgers met gegrilde groenten, Provençaals stoofpotje met spliterwten en boerenworst en wat denk je van een lamsburger met brie en gegrilde groenten? Steeds verrassende en eenvoudige gerechten die van ‘gewoon’ gehakt toch iets speciaals maken.

Hoe het bereiden van worstenbroodjes met salie, kalfsblanquette of Chili con carne in boeddha bowl-stijl, lees in ‘Ovenschotels met gehakt’. Bij de recepten worden steeds de ingrediënten voor vier personen vermeld, de bereidingswijze wordt stap-voor-stap uitgelegd, met de bereidingstijd erbij.

Ovenschotels met gehakt’ bevat recepten voor onder andere een pittig gehakttaart met kaas en rucola, gratin van pompoen, rode biet en lamsgehakt en Shepherd’s pie. Elk gerecht wordt vergezeld door een prachtige foto van topfotograaf Wout Hendrickx.

Ontdek dankzij het boek ‘Toppers Met Gehakt’ de mogelijkheden van gehakt. Van de lente tot de winter, lunch of diner, er is altijd een passend gerecht met gehakt om steeds opnieuw een lekkere maaltijd op tafel te toveren!

ISBN: 9789401444101 – Hardcover – 164p.- Prijs: € 19,99 – Uitgeverij: Lannoo

Advertenties