Ontdek de nieuwe Spaanse keuken in het kookboek ¡Sabor Sabor! van Sandra Alvarez

on

Sandra Alvarez Chin Sue is niet geboren en getogen in Spanje, toch stroomt er voor 50 procent Spaans bloed door haar aderen. De andere helft is voornamelijk Chinees. Hoewel ze in Nederland woont, ligt haar ziel in Spanje. Gedurende haar jeugd bracht ze de hele zomer door van Santiago de Compostella tot Ibiza, daar waar haar familie woont.

Terug in Nederland had ze steeds heimwee. Ze miste niet alleen haar familieleden, ook de geuren en smaken van het land. Sandra haar passie ligt in Spanje en ze wil het land altijd voelen, ruiken en proeven. Daarom kookt ze graag het liefst de Spaanse keuken.

Sandra ontdekte door haar deelname aan MasterChef Holland in 2015 dat haar Spaanse recepten veel waardering kregen. Ze besloot haar geliefde gerechten op te schrijven, met het kookboek ¡Sabor Sabor! als resultaat.

¡Sabor Sabor! bevat Spaanse klassiekers, authentiek of met een verrassende twist, de gerechten zijn gezonder door minder gebruik van suiker en meer groenten dan de traditionele gerechten en ze zijn gemakkelijk te bereiden.

¡Sabor Sabor!  telt meer dan 120 recepten, onderverdeeld in 8 hoofdstukken. Van aardappelomelet, vegetarische bloedworst, churros met pittige chocoladesaus tot gemarineerde olijven met citroen, knoflook en venkel.

Zowel vegetarische-, vlees- en visgerechten als gerechten met schaal- en schelpdieren en desserts vind je terug in dit zeer mooi boek. Sandra Alvarez slaagt erin om haar traditionele familierecepten eenvoudiger, moderner en gezonder te maken en zo mensen op een enthousiaste manier Spaans te laten koken.

De ingrediënten staan steeds vermeld voor vier personen, de bereidingswijze wordt op eenvoudige manier uitgelegd en bij de recepten staan wijntips én prachtige foto’s van Carin Verbruggen en Ferry Drenthem Soesman. Tussen de recepten door vertelt Sandra verhalen en krijg je de Spaanse lifestyle en sfeer van het land mee.

¡Sabor Sabor! – De nieuwe Spaanse keuken – Sandra Alvarez – ISBN: 9789089897602 – Hardcover – 224p – Prijs: € 24,99 – Uitgeverij Terra

Advertenties