Met ‘De Zeven Vloeken’ is er een nieuwe strip van Nero verschenen

on

In 1947 verscheen met ‘Het Geheim van Matsuoka’ een eerste verhaal uit de stripreeks ‘ De avonturen van detective Van Zwam‘. De bedoeling was dat er een hele stripreeks aan de avonturen van dit Vlaamse antwoord op Sherlock Holmes zou worden gewijd, als feuilleton in de krant. In deze nieuwe stripreeks was er ook een wat vreemde man die dacht dat hij de Romeinse keizer Nero was, en dus door iedereen ook gewoon Nero werd genoemd.

Na negen delen veranderde tekenaar Marc Sleen de reeks en gaf hij de hoofdrol aan Nero. Het eerste album ‘Moea-Papoea’ verscheen in 1950 en was de start van een enorme populaire stripreeks. Naast het hoofdpersonage in de reeks zijn er nog andere personages zoals Madam Nero, de vrouw van Nero en Adhemar, hun vijfjarige zoon, die een uitvinder is. Verder zijn er nog o.a. Petoetje en Petatje, meneer en madam Pheip en hun zoon Clo-Clo, Jan Spier en de Japanse meestercrimineel Matsuoka.

Matsuoka

Exact 1 jaar na de dood van Marc Sleen en op zijn 70ste verjaardag krijgt Nero zijn eigen stripfonds: Matsuoka. Dit nieuw stripfonds van Standaard Uitgeverij zal spannende, geestige strips uit binnen- en buitenland publiceren, bestemd voor een zo breed mogelijk publiek. Strips waarin humor en avontuur onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, en die de onmiskenbare stempel dragen van de auteurs die ze geschreven en getekend hebben. Matsuoka laat al dat fraais in mooie, verzorgde en gebonden uitgaves op de wereld los.

sized_Nero-1024x329

De zeven vloeken

Vijftien jaar na zijn laatste avontuur van Nero heeft dit gloednieuwe fonds met ‘De zeven vloeken’ een eerste album uitgebracht. ‘De zeven vloeken’ is een hedendaagse interpretatie van een klassiek Nero verhaal, geschreven en getekend door Kim Duchateau.

Het verhaal

Nero is moe, hij wil gewoon in zijn zetel zitten en genieten van de rust. Na meer dan 200 avonturen te hebben beleefd, wl hij met rust gelaten worden. Maar dat is buiten zijn vrouw gerekend. Wanneer ze begint te stofzuigen, is de rust snel verdwenen ten huize Nero. Er ontstaat een ruzie tussen beiden en Nero’s vrouw beslist om een werkster in huis te halen.

Nero ontdekt dat de nieuwe huishoudster een heks is, maar niemand wil hem geloven. Maar Nero heeft gelijk, deze oude vrouw beschikt over magische krachten en vervloekt zowel Nero als zijn vrienden.

Het is aan Petoetje en Petatje om de heks te pakken te krijgen en de vloek ongedaan te maken. Gelukkig kunnen ze rekenen op Adhemar, die een geweldige uitvinding gemaakt heeft, maar deze staat nog niet helemaal op punt…

Kim

Kim Duchateau (Sint-Truiden, 1968) is een Vlaams striptekenaar, cartoonist, illustrator, animatiefilmtekenaar, muzikant en schrijver. Zijn bekendste figuren zijn “Aldegonne” en “Esther Verkest”.  Kim tekende ‘De Zeven Vloeken’ in zijn eigen stijl, maar dompelde zich voor de rest helemaal onder in het absurde universum van Sleen en Nero.

ISBN: 9789002265921 – Hardcover – 46 p. – Prijs: € 12,50 – Uitgeverij: Matsuoka

Advertenties