Annemie Struyf schrijft met haar dochter Johanna Laurent het boek ‘Ma Vie En Rose – Een jaar in Frankrijk’

on

Annemie Struyf trok een jaar naar Frankrijk op zoek naar een andere manier van leven en werken. In haar boek ‘Ma vie en rose’ vertelt ze honderduit over haar jaar in Frankrijk. Annemie heeft dit boek samen met haar dochter Johanna Laurent geschreven.

”Ik had en heb nog altijd een druk leven. Ik ben journaliste, tv-maker en moeder van vijf kinderen. Vijftien jaar geleden heb ik in Frankrijk mijn geliefde plek gevonden, waar ik instant tot rust kom. Ik heb nooit zin gehad om minder te doen, een sabbatjaar wilde ik niet maar wel meer eenheid van tijd, plaats en ruimte.

ma vieWe zitten zo op een rollercoaster. Vele mensen hebben nood aan meer tijd, zuurstof en lucht. Ik ben 56 jaar en wilde weg van de stress en de overvolle agenda’s. Ik  wou niet meer in de file zitten en niet meer vergaderen. Ik ben naar de VRT gestapt en zei : ik moet geen bureau en geen stoel meer hebben, alleen een cameravrouw en een klankman en ik kom terug met een programma.

Op 21 maart ben ik met cameravrouw Kristel en klankman Toon vertrokken met de camper. Ik wilde de vier seizoenen meemaken. We werkten hard, maar voelden ons goed en gelukkig. Onze charme was rondzwerven met camper van het ene verhaal naar het andere. We kampeerden op een gemeentelijke camping, maar soms gebeurde het dat we in het wild kampeerden.

Ook heb ik een hele grote liefde voor schrijven. Ik wilde terug schrijven en een dagboek bijhouden. Iets heel persoonlijks, maar je weet niet wat de toekomst gaat brengen. Mijn dagboek is dikwijls in de vuilbak beland en in de schuif. Mijn oudste dochter Johanna, die zelf journaliste is, heeft mij in staat gesteld het boek te schrijven.

Zo is ‘Ma Vie en Rose’ geboren. Dit boek staat los van de tv-reeks, het bevat impressies van mijn tijd in Frankrijk. Gedachten en verhalen, ontmoetingen met mensen die mijn leven in Frankrijk niet alleen kleur, smaak en vorm hebben gegeven, maar bovenal: troost, afleiding, kracht en beschutting”, aldus Annemie Struyf.

sized_Mavieenrose_0

Annemie Struyf is journaliste, tv-maker en moeder van vijf kinderen. Zij publiceerde ophefmakende reportages en sleepte op die manier heel wat prijzen in de wacht. Zij publiceerde al heel wat bestsellers zoals ‘Blijf van mijn lijfje’ en ‘In Godsnaam’, boeken die de Vlaamse boekentoptiens beheersten. Ook in de tv-wereld leidt haar journalistieke talent tot hooggewaardeerde en veelbesproken reportages zoals de reeksen In Godsnaam en Via Annemie op één.

ISBN: 9789401444736 – Paperback – 254p. – Prijs: € 24,99 – Uitgeverij: Lannoo

Advertenties