DVD in de kijker: The Crucifixion – Xavier Gens

on

De Franse regisseur Xavier Gens, bekend van de van duistere films ‘Frontière(s) en The Divide’, heeft met ‘The Crucifixion’ opnieuw een horrorprent afgeleverd. Het script kwam van de schrijvers van ‘The Reaping’ en ‘The Conjuring’. Deze horrorfilm is uitgebracht op dvd en blu-ray.

cruc3

Het verhaal speelt zich af in Roemenië waar een priester in de gevangenis belandt nadat hij beschuldigd werd van de dood van een non. De non stierf tijdens een duivelsuitdrijving waarbij ze vastgebonden was op een kruis. Maakte de priester een eind aan het leven van een psychische patiënt of verloor hij het gevecht met een demonische kracht?

De Amerikaanse journaliste Nicole Rawlins (Sophie Cookson) is gefascineerd in deze zaak en vraagt haar hoofdredacteur om toestemming om deze duistere zaak te onderzoeken. Ze vertrekt naar Roemenië en probeert de waarheid te achterhalen.

cruc2

Wanneer Nicole in contact komt met pater Anton (Corneliu Ulici) en er steeds meer onverklaarbare gebeurtenissen plaatsvinden begint ook zij steeds meer te geloven dat het geen moord was maar dat de priester de strijd met een demon verloor. Een strijd waar ook zij steeds verder in verwikkeld raakt…

cruc4

‘The Crucifixion’ is een film die ons doet denken aan ‘The Exorcist’. Ook dit verhaal is, zoals bij alle films in dit genre, gebaseerd op ware gebeurtenissen. Als we de makers mogen geloven toch..

Technische gegevens dvd:

EAN: 8719372004586

Regisseurs: Xavier Gens

Acteurs: Sophie Cookson, Florian Voicu, Brittany Ashworth, Diana Vladu, Corneliu Ulic, Matthew Zajac

Duur: 86 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

‘The Crucifixion’ is uitgebracht door Dutch FilmWorks en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD

Advertenties