DVD in de kijker: Mein Blind Date Mit Dem Leben – Marc Rothemund

‘Mein Blind Date Mit Dem Leben’ is een Duitse tragikomedie naar de gelijknamige autobiografie uit 2009 van Saliya Kahawatte.

Saliya (Kostja Ullmann) is geboren in Duitsland en heeft een Duitse moeder en Sri Lankaanse vader. Op zijn vijftiende kreeg hij last van een aangeboren oogafwijking: wat begon met een klein grijs vlekje op zijn netvlies, breidde zich al snel uit tot een grote vlek. Saliya kan nu nog maar over vijf procent van zijn gezichtsvermogen beschikken.

blind3

Toch wil de jongeman een zo gewoon mogelijk leven leiden en hij maakt zijn studies af. Nu nog stage lopen en zijn droom, werken in een hotel, wordt werkelijkheid.

Ondanks zijn bijna blind zijn solliciteert hij bij het beroemde vijfsterren hotel Bayerischer Hof in München. Saliya mag er stage lopen en verzwijgt zijn handicap voor de managers van het hotel.

Het is geen gemakkelijke opdracht voor de jongeman, door zijn bijna blind zijn is alles wat hij nog kan zien één grote waas. Met de hulp van zijn zus, zijn collega Max ((Jacob Matschenz)) en veel doorzettingsvermogen weet Saliya zich te redden in zijn bijna onmogelijke situatie.

blind4

Met het tellen van de passen en traptreden kan hij zijn handicap verbergen, maar hij kan uiteraard niet voor alles trainen. Hoe lang kan hij volhouden dat er niets aan de hand is? Zeker wanneer hij valt voor Laura ( (Anna Maria Mühe)) en in allerlei onvoorspelbare situaties verzeild raakt…

‘Mein Blind Date Mit Dem Leben’ is een aardige feelgoodfilm over een jongeman die ondanks zijn tegenslag zich weet te redden in onze maatschappij. Ondanks alles laat hij zijn hoofd zeker niet hangen en vecht voor 200 % terug. Het feit dat het verhaal gebaseerd is op waargebeurde feiten, stemt tot nadenken aan.

blind2

Technische gegevens dvd:

EAN: 8719372004562

Regisseur: Marc Rothemund

Acteurs: Ludger Pistor, Nilam Farooq, Kostja Ullmann, Jacob Matschenz, Herbert Forthuber, Anna Maria Mühe

Duur: 111 minuten

Taal: Duits

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Alle leeftijden

‘Mein Blind Date Mit Dem Leben’ is uitgebracht door Dutch FilmWorks en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD

Advertenties