DVD in de kijker: Valerian and the City of a Thousand Planets – Luc Besson

 

‘Valerian and the City of a Thousand Planets’ is een sciencefictionfilm van Luc Besson, met Dane DeHaan en Cara Delevingne in de hoofdrollen. De regisseur baseerde de zich voor deze film op de Franse stripreeks Valérian et Laureline.

vale2

Het verhaal speelt zich af in het jaar 2740. Valerian (Dane DeHaan) en Laureline (Cara Delevingne) zijn intergalactische agenten die instaan voor de orde in het heelal. Het Ministerie van Defensie geeft hen de opdracht naar Alpha te reizen: een verbluffende en voortdurend uitdijende metropool waar 17 miljoenen wezens uit het hele universum vredig samenleven, elk met hun eigen kennis en cultuur.

val4

Ergens in deze stad huist een mysterie, een duistere kracht die het vreedzame leven in de Stad van Duizend Planeten bedreigt. De klok tikt… Valerian en Laureline moeten zo snel mogelijk het gevaar identificeren en uitschakelen. Het lot van Alpha – en de toekomst van het universum – ligt in hun handen.

Met ‘Valerian’ heeft regisseur Besson een uitstekende sciencefictionfilm afgeleverd. Je wordt overdonderd door de spectaculaire beelden met veel actie. Naast Dane DeHaan en Cara Delevingne zijn er nog rollen voor onder andere Clive Owen, Cara Delevingne, Mathieu Kassovitz, Alain Chabat en niemand minder dan Rihanna.

VALERIAN_FB_BIL_DATE_V5_preview

Kortom, ‘Valerian’ is een megaspektakel, met deze film dient Luc Besson een antwoord op de Amerikaanse blockbusters zoals Star Wars, Star Trek en Avater. De regisseur heeft gescoord met ‘Valerian’, en dat koste een aardige duit,  wat maakt dat deze sciencefictionfilm de duurste Europese film ooit is.

De film is verkrijgbaar op DVD, BLU-RAY, BLU-RAY 3D, 4K BLU-RAY. Naast de film krijg je er een extra schijf met maar liefst drie uur aan bonusmateriaal bij!

Technische gegevens dvd:

EAN: 5412370852205

Regisseur: Luc Besson

Acteurs: Dane DeHaan, Cara Delevingne, Clive Owen, Rihanna, Mathieu Kassovitz, Alain Chabat

Duur: 131 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands en Frans

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’s: The skyjet – Interviews – Clips – Storyboards – Citizens of imagination – Creating the universe of Valerian – Special effects – Costumes – The art of a thousand planets (Photo gallery) – Enhancement pods – Production Design

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

‘Valerian and the City of a Thousand Planets’  is uitgebracht door Belga Home Video en is verkrijgbaar op  BLU-RAY, BLU-RAY 3D, 4K BLU-RAY en DVD

 

 

 

 

Advertenties