Recensie: Lief Prinsesje – Dirk Bracke & Herman Van Campenhout

on

‘Lief Prinsesje’ gaat over het niet alledaagse leven van Luna.

Het verhaal begint wanneer Luna zeven jaar is. Haar ouders, Koen en Anneleen, zijn lid van een spirituele sekte waar vrije liefde in de gemeenschap een van de de grondregels is. Naast vrije liefde mediteren de leden en proberen zo een vrij, open en verheven leven te leiden. Maar de vrije liefde is ook de reden waarom het huwelijk tussen Koen en Anneleen op de klippen loopt.

Luna is verdrietig omwille van de situatie met haar ouders. Gelukkig kan ze rekenen op de steun van Helmut, die haar steeds weet te troosten en haar doet lachen. Voor Helmut is Luna zijn ‘lief prinsesje’. Maar hij wil meer met de kleine Luna dan ze alleen maar te troosten. Wanneer hij haar op een avond een verhaaltje vertelt voor het slapengaan, gaat hij naast haar liggen in bed…

Na ‘IQ 140’, ‘Sweet Sixteen’ en ‘Blinde Woede’ is ‘Lief Prinsesje’ het vierde duo-boek van Dirk Bracke en Herman Van Campenhout. ‘Lief Prinsesje’ bevat een pakkend verhaal over een meisje dat ongewild in een sekte opgroeit. Een wereld waarin mensen blindelings hun sekteleider volgen, zodanig dat ze hun eigen wil verliezen.

Het boek bevat een meeslepend verhaal, dat gebaseerd is op waargebeurde feiten, met een schokkend einde.  Dit goed geschreven Young Adult boek is absoluut een aanrader, ook voor volwassenen.

ISBN: 9789059244528 – Hardcover – 184p. – Prijs: € 17,95 – Uitgeverij: Bakermat

 

Advertenties