Blu-ray in de kijker: The Dark Tower – Nikolaj Arcel

on

De film ‘The Dark Tower’ van regisseur Nikolaj Arcel is gebaseerd op de gelijknamige achtdelige boekenserie van Stephen King.

Het verhaal gaat over de elfjarige Jake Chambers (Tom Taylor), die elke nacht droomt over een donkere toren die het universum beschermd tegen duisternis en demonen. Maar in zijn dromen is er ook een ‘man in het zwart’ (Matthew McConaughey), die probeert de donkere toren probeert te vernietigen. De jongen is er rotsvast van overtuigd dat zijn dromen waarheid zijn, maar iemand gelooft hem. Zijn psychiater denkt deze nare dromen te maken hebben met de dood van zijn vader.

dark2

Volgens zijn stiefvader is het best dat Jake opgenomen wordt in een instelling. Maar Jake herkent de twee personen die hem komen halen en rent weg. Hij komt al snel in een andere wereld terecht, waar hij hij Roland Deschain (Idris Elba), een zogeheten Gunslinger, ontmoet die hij herkent uit zijn droom.

dark5

Roland is veroordeeld om een eeuwige strijd aan te gaan tegen de ‘Man in Black’ en wil kost voor kost voorkomen dat hij de donkere toren vernietigt. Het lot van de werelden staat op het spel, en goed en kwaad voeren een epische strijd tegen elkaar waarbij alleen Roland de toren kan beschermen tegen de Man in het Zwart…

Technische gegevens blu-ray

EAN: 8712609645781

Regisseur: Nikolaj Arcel

Acteurs: Idris Elba,Matthew McConaughey,Abbey Lee Kershaw, Katheryn Winnick

Duur: 95 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels

Beeldformaat: 2.35:1

Audio: DTS-HD Master Audio 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

‘The Dark Tower’ is uitgebracht door Sony Pictures Home Entertainment en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD

Advertenties