DVD in de kijker: Zesdelige miniserie Madiba

on

‘Madiba’ is een zesdelige miniserie over het leven van Nelson Mandela, wiens echte naam Rohlilahla was, wat herrieschopper of lastpost betekent. Madiba is de naam van Nelson Mandela’s stam, maar ook zijn bijnaam, voorbehouden aan vertrouwelingen, vrienden en bondgenoten.

Het verhaal begint in 1927 wanneer de negenjarige Nelson zijn vader verliest tot het moment dat hij president van Zuid-Afrika wordt in 1994.

madi4

De miniserie vertelt het ongelofelijke verhaal van een man die strijdt tegen de onrechtvaardigheid in zijn land. Wanneer hij in 1944 rechten studeert in Johannesburg wordt hij lid van het ANC, de politieke groepering die strijd tegen het apartheidsregime in Zuid-Afrika. Als leider van de militaire tak van het ANC werd hij in 1963 opgepakt en kreeg hij een levenslange gevangenisstraf op Robbeneiland. In 1990 kwam hij vrij en werd het ANC gelegaliseerd en vier jaar later werd Mandela president van Zuid-Afrika.

madi3

‘Madiba’ is een prachtige serie met een fantastische Laurence Fishburne in de rol van Nelson Mandela. Het is een serie met een boodschap, want hoe Mandela gestreden heeft tegen de apartheid mag nooit vergeten worden. ‘Madiba’ is een mooi eerbetoon aan een sterke en goede man, die voor iedereen het beste wilde.

madi2

Technische gegevens dvd:

EAN: 8719372005408

Regisseur: Kevin Hooks

Acteurs: Laurence Fishburne, Michael Nyqvist, David Harewood, Orlando Jones, Terry Pheto

Duur: 258 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9 – 1.78:1

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

‘Madiba’ is uitgebracht door Dutch FilmWorks en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD

Advertenties