DVD in de kijker: All Eyez On Me – Benny Boom

on

‘All Eyez On Me’ vertelt het verhaal van de Amerikaanse iconische rapper, poëet, acteur en revolutionair 2Pac ofwel Tupac Shakur. De rapper werd amper 25 jaar en heeft gedurende zijn korte carrière meer dan 80 miljoen albums verkocht, wat van hem één van de best verkopende muziekartiesten aller tijden maakte. ‘All Eyez On Me’ is ook de naam van Tupacs vierde en tevens laatste album uit 1996.

ayes2

Deze biografie van regisseur Benny Boom toont de opkomst en de turbulente carrière van een van de beroemdste rappers die de hiphopcultuur heeft voortgebracht. De hoofdrol wordt gespeeld door Demetrius Shipp Jr., die als twee druppels water op Tupac Shakur lijkt.

ayez3

Tupac werd geboren als zoon van Black Panther activisten, die streden tegen ongelijkheid. Diezelfde ongelijkheid vormde de basis voor zijn teksten en versterkte zijn stem, waarmee hij steeds meer mensen in vervoering bracht. Maar zijn bekendheid had ook een keerzijde. Zijn explosieve lyrics en zijn agressieve gangster rap maakten van hem een doelwit voor politie, bendes en de East Coast Rappers. Het werd een bloedvete die hij betaalde met zijn leven. Tupac werd beschoten in Las Vegas en overleed een week later.

eyez4

Technische gegevens dvd:

EAN: 8719372005378

Regisseur: Benny Boom

Acteurs: Demetrius Shipp JR, Danai Gurira, Dominic L. Santana

Duur: 134 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands, Frans

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Becoming Tupac, Conversations, Deleted Scene’s

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

‘All Eyez On Me’ is uitgebracht door Dutch FilmWorks en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD

Advertenties