DVD in de kijker: The Bleeder – Philippe Falardeau

on

‘The Bleeder’ van regisseur Philippe Falardeau vertelt het waargebeurde verhaal van bokser Chuck Wepner, de man die beroemd werd nadat hij 15 rondes doorstond tegen bokslegende Muhammed Ali. Chuck Wepner was de man die de inspiratie vormde voor de bekende Rocky films waarin Sylvester Stallone schitterde.

_MG_9571.tif

De rol van Chuck Wepner, de Amerikaanse bokser uit Bayonne, wordt op voortreffelijke wijze gespeeld door Liev Schreiber. ‘The Bleeder’ is niet zomaar een boksfilm, het brengt het verhaal van een eenvoudige drankhandelaar die het schopt tot een gevecht tegen ‘The Greatest’.

Wepner had een enorm incasseringsvermogen, zijn bijnaam was ‘the Bayonne Bleeder’ omdat hij tijdens elke wedstrijd zoveel zware klappen incasseerde en daardoor steeds hevig bloedde. Chucks bokscarrière leverde hem 2 knock-outs, 8 gebroken neuzen en 313 hechtingen op.

_MG_0999.tif

‘The Bleeder’ is een goede film. Iedereen kent wel Rocky Balboa, maar weinigen kennen het verhaal van de echte bokser. Terwijl de Rocky films fictief zijn, leer je met deze film hoe het er in de werkelijkheid aan toe ging. Chuck Wepner was een sympathieke losbol, een charmeur die van de vrouwtjes hield. Maar hij leidde ook een leven vol drugs, drank, wilde vrouwen. Kortom, een leven met ongekende pieken, maar ook met zeer diepe dalen.

Naast Liev Schreiber schitteren verder nog Ron Perlman en Naomi Watts in deze knappe, autobiografische film.

THE BLEEDER

Technische gegevens dvd:

EAN: 8719372004340

Regisseur: Philippe Falardeau

Acteurs: Jim Gaffigan, Pooch Hall, Liev Schreiber, Ron Perlman, Elisabeth Moss, Naomi Watts

Duur: 95 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

‘The Bleeder’ is uitgebracht door Dutch FilmWorks en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD

Foto’s: DFW

 

Advertenties