Recensie: Femme Fatale – Anje Feliers

on

Anja Feliers is de succesvolste vrouwelijke thriller-auteur van Vlaanderen. In 2004 debuteerde ze met het jeugdboek ‘Donkere Kamers’.  ‘Hou van mij’ was dan weer haar eerste thriller in de reeks rond psychologe Kathleen Verlinden. Het boek werd goed onthaald bij de lezers en was meteen een succes. Nu ligt er met ‘Femme Fatale’ haar zevende thriller in de winkelrekken.

Het verhaal gaat over June en haar man Robbert.  Het koppel leeft in luxe, maar er is echter een droevige gebeurtenis die hun huwelijk overschaduwd: de dood van hun dochtertje Imke. June en Robbert verwerken dit verlies elk op hun eigen manier en ze drijven langzaam uit elkaar. June heeft niet meer de energie om voor haar huwelijk te vechten.

Op een dag duikt Lexi terug op in Junes leven. Ze kent Lexi – met wie ze een passionele romance beleefde – van in haar studententijd en de twee waren elkaar uit het oog verloren. Wanneer ze Lexi na zoveel jaren terug ziet, laaien de oude gevoelens weer op en dat doet June helemaal opfleuren. Maar kan ze haar nieuwe minnares wel vertrouwen?

June is nog steeds op zoek naar antwoorden over de omstandigheden van de dood van haar dochtertje. Ze herinnert zich niets meer. Lexi besluit June mee te nemen naar psychologe Kathleen Verlinden.

Terwijl Kathleen samen met June op zoek gaat naar wat er met Imke is gebeurd, blijkt haar eigen leven één groot kluwen. Niet alleen zijzelf, maar ook vele anderen zijn hierin verstrikt geraakt. De geheimen die Kathleen zelf koestert, dreigen allemaal uit te komen. En dat is niet zonder gevolgen, want Kathleen dreigt in één klap alles wat ze liefheeft te verliezen…

‘Femme Fatale’ is een uitstekende thriller, vanaf de eerste pagina neemt Anja de lezer al bij zijn nekvel met een schokkende gebeurtenis die plaatsvindt, om wie het gaat is nog niet bekend. Dit fragment komt later in het verhaal terug en dan valt alles op zijn plaats.

Na dit korte hoofdstuk bestaat het verhaal uit twee verhaallijnen: enerzijds het verhaal van June, die probeert te achterhalen wat er juist gebeurd is op die noodlottige dag, en anderzijds het verhaal van psychologe Kathleen. Haar dochter Julie heeft nog maar net haar vader verloren. Kathleen is er om haar dochter te steunen in deze moeilijke periode, Kathleen heeft echter van haar leven één grote puinhoop gemaakt en moet nu orde op zaken stellen. In deze psychologische thriller zien we Kathleen meer als mens dan als psycholoog. Slaagt ze erin om haar leven te ontwarren en al haar fouten recht te zetten?

sized_femme fatalIn de verhaallijn van June geeft de auteur beetje bij beetje informatie vrij over wat er gebeurd is. Maar telkens wanneer je denkt dat je de dader gevonden hebt, blijkt het dat Anja je misleid heeft. Maar ik kan je al vertellen dat het einde leidt tot een verrassende ontknoping! Want Anja Feliers zorgt op het einde van het verhaal voor een klepper van formaat wat geen enkele lezer zal verwachten. Ik moest even bekomen van de emoties en had tijd nodig om dit alles te verwerken.

‘Femme Fatale’ bevat niet alleen een spannend verhaal, maar ook het meest sensueelste verhaal dat Anja tot nu toe schreef. Deze goed geschreven psychologische thriller overgoten met een erotisch sausje moet je zeker gelezen hebben. Wedden dat je op het puntje van je stoel gaat zitten? Maar wees gewaarschuwd, niet vergeten te ademen!

Alle psychologische thrillers rond Kathleen Verlinden zijn los van elkaar te lezen. Als je echter alles over Kathleen wil weten en niets wil missen, is het raadzaam om ze allemaal te lezen. De thrillers zijn zo verslavend, dat je één gelezen hebt, je ze allemaal wilt lezen.

ISBN: 978940144358 – Paperback – 323p. – Prijs: € 19,99 – Uitgeverij: Lannoo

Advertenties