DVD in de kijker: Walking with the Enemy – Mark Schmidt

Over de Tweede Wereldoorlog zijn er al veel films gemaakt, toch zijn er nog steeds verhalen en onderwerpen die nog niet aan bod zijn gekomen. De film ‘Walking with the Enemy’ is er zo een, een film over het leven van Elek Cohen, een Jood uit Hongarije.

walk2

Hongarije 1944, de laatste maanden van de Tweede Wereldoorlog. De Duitsers zetten een wanhoopsoffensief in en bezetten Hongarije. Elek wordt net als de andere Joodse mannen naar een arbeidskamp gestuurd. Hij weet er te ontsnappen en gaat op zoek naar zijn familie. Die wordt voor zijn ogen meegenomen, maar Elek is vastberaden om zich met zijn familie te herenigen. Hij vermomt zich als een nazi-officier en begint aan een missie om zijn familie en duizenden anderen te redden…

walk3

‘Walking with the Enemy’ is een aangrijpende film die gebaseerd is op waargebeurde feiten. De film is uitgebracht in 2013 en is nu pas op dvd en blu-ray verschenen. Een uitstekende film die nog maar eens belicht welke gruwelijke feiten er zich hebben afgespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog.

walk4

Technische gegevens dvd:

EAN: 8719372006016

Regisseur: Mark Schmidt

Acteurs: Jonas Armstrong, Ben Kingsley, Hannah Tointon

Duur: 108 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

Foto’s: DFW

‘Walking with the Enemy’ is uitgebracht door Dutch FilmWorks en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD

Advertenties