Recensie: De avonturen van Urbanus 177: De Levende Blokjes – Linthout & Urbanus

on

‘De Levende Blokjes’ is het 177ste album uit de reeks van De avonturen van Urbanus. Een stripalbum met een knotsgek verhaal, zoals we dat gewoon zijn van Willy Linthout en Urbanus.

Het verhaal

Juffrouw Pussy daagt de klas van Urbanus uit om het meest bloeiende bedrijf uit de grond te stampen. Urbanus, Dikke Herman, Prosperke, Botswana en de anderen schieten meteen in actie en proberen een iets te verzinnen waar veel geld mee te verdienen valt. Want wie de wedstrijd wint, krijgt een 10/10 op zijn rapport én mag de hele dag op de schoot van juffrouw Pussy zitten!

Urbanus denkt aan een massagesalon & restaurant, maar dat gaat al snel fout. Hij verbouwt zijn driewieler tot een vliegtuig, ook zonder succes. Dan ontdekt hij hoe hij zomaar een miljoen kan verdienen…

urbanus1‘De Levende Blokjes’ is opnieuw een uitstekende strip vol verrassingen en knotsgekke situaties. Zo eet nonkel Filemon het naaigerief van Eufrazie op, Urbanus blijkt het ideale proefkonijn te zijn voor dokter Kattenbakvulling, worden Cesar en Eufrazie verplicht om in de hondenmand te slapen en komt heel het dorp in aanraking met levende blokjes…

De stripreeks rond Vlaanderens bekendste komiek bestaat al ruim 35 jaar en nog steeds weten Willy Linthout en Urbanus de lezers te verrassen met nieuwe verhalen vol humor en absurde situaties. Op naar album nummer 178: ‘De Vrolijke Paastragedie’!

ISBN: 9789002264795 – Paperback – 32 p. – Prijs: € 5,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Advertenties