Boek in de kijker: Het meisje in het ijs – Robert Bryndza

on

Haar ogen zijn wijd open. Haar lippen iets uiteen, alsof ze nog iets wil zeggen. Haar lichaam bevroren in het ijs. En ze is niet de enige…

Als het lichaam van een jonge vrouw wordt gevonden in een park in Zuid-Londen, wordt inspecteur Erika Foster ingeschakeld om het moordonderzoek te leiden. Het slachtoffer, de mooie, jonge en rijke Andrea Douglas-Brown, leek het perfecte leven te leiden. Haar vader is een belangrijk en invloedrijk man, haar verloofde een gerespecteerd zakenman. Toch lijken er duistere geheimen te zijn. Werden die het meisje fataal?

Als Erika dichter bij de waarheid komt, verschuift de aandacht van de moordenaar naar Erika zelf, wier laatste zaak verkeerd afliep. Zo verkeerd zelfs dat haar eigen man om het leven kwam. Terwijl haar politiecarrière aan een zijden draadje hangt, moet Erika haar eigen angsten overwinnen om een wrede moordenaar te slim af te zijn – voordat het te laat is..

‘Het meisje in het ijs’ is het eerste deel met inspecteur Erika Foster in de hoofdrol van auteur Robert Bryndza. Robert werd in Groot-Brittannië geboren, en woont tegenwoordig in Slowakije. Hij is naast schrijver ook acteur.

Deze thriller boeit meteen en het verhaal laat je geen moment los en de auteur heeft met politieinspecteur Erika Foster een ijzersterk personage gecreëerd. Dit boek smaakt naar meer en ik ben er van overtuigd dat er beslist nog vele boeken volgen met Erika Foster in de hoofdrol.

Deze Britse politiethriller heeft alles: een ijzersterk verhaal, vol spanning, onverwachte wendingen die de lezer steeds op het verkeerde been zetten en een uitstekend plot. ‘Het meisje in het ijs’  is een absolute aanrader en de fans van de boeken van Karin Slaughter en M.J. Arlidge zullen het zeker met me eens zijn!

ISBN: 9789402309782 – paperback – 380p. – Prijs: € 11,99 – Uitgeverij: Boekerij

 

Advertenties