DVD in de kijker: Victoria – Seizoen Twee

Bij DFW is het tweede seizoen van de Britse historische dramaserie ‘Victoria’ verschenen. Dit prachtig kostuumdrama gaat over de jonge jaren van de Britse koningin Victoria (1819-1901). Ze regeerde ruim 63 jaar en was lange tijd de langst regerende monarch in de Britse geschiedenis, tot de huidige koningin Elizabeth II dit record verbrak in 2015.

victoria3

Het tweede seizoen van ‘Victoria’ begint wanneer de koningin nog maar net moeder is geworden en opnieuw wil regeren over haar land. De jonge koningin zal hierbij de balans moeten vinden tussen het grootbrengen van haar pasgeboren dochter en het heersen over de machtigste natie op aarde.

victoria2

Dit blijkt geen makkelijke taak. Het koninkrijk is onder haar gezag getuige van schandalen aan het hof, de Ierse hongersnood en een constitutionele crisis, en dat terwijl Europa aan de vooravond van de industriële revolutie staat. Met Prins Albert aan haar zijde zal ze alle uitdagingen publiekelijk moeten trotseren, maar ook tussen Victoria en Albert is een onvermijdelijke machtsstrijd gaande.

Het tweede seizoen van ‘Victoria’ is opnieuw een voltreffer. Mooie kostuums, prachtige locaties en een goed verhaal gebracht door uitstekende acteurs, brengen je als kijker in de sfeer van de negentiende eeuw. Voor wie van historisch drama houdt, is deze serie absoluut een must-see!

victoria4

Technische gegevens dvd:

EAN: 8719372006245

Acteurs: o.a. Jenna Coleman, Daniela Holtz, Nell Hudson

Duur: 465 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 6 jaar

‘Victoria – Seizoen 2’ is uitgebracht door Dutch FilmWorks en is verkrijgbaar op DVD en Blu-ray