Recensie: ‘Oscar Cook, Buitengewoon zonderlinge gebeurtenissen’ – Vera Van Renterghem

on

Met ‘Oscar Cook, Buitengewoon zonderlinge gebeurtenissen’ is het derde en laatste deel van de avontuurlijke en hartverwarmende Oscar Cook-trilogie van jeugdauteur Vera Van Renterghem verschenen.

Oscar Cook is een dertienjarige jongen die met zijn papa in het bejaardenhuis ‘Het Kraaiennest’ woont. Stiene is zijn beste vriendin en Oscar is ook graag gezien bij de bewoners van ‘Het Kraaiennest’.

oscar3boeken

Na deel 1: ‘Oscar Cook Buitengewone Gebeurtenissen’ en deel 2 ‘Oscar Cook Zonderlinge Gebeurtenissen’ gaat het verhaal verder met het derde boek ‘Buitengewoon zonderlinge gebeurtenissen’.

De mama van Oscar is intussen al vier jaar dood en de jongeman zit nog met veel vragen. Oscar heeft een gesprek met een journalist, die net als mama voor dezelfde krant werkt. Een gesprek van meer dan een half uur met de journalist maakt hem niet veel wijzer, integendeel: Oscar zit met nog meer vragen rond de dood van zijn mama. De jongen gaat ten rade bij Karel, een kranige 80-plusser, die meestal een oplossing vindt voor elk probleem…

Maar er is nog een probleem bij de bewoners van het bejaardenhuis. Mei-Lan, de Chinese kleindochter van Lise, zou over enkele dagen vanuit Beijing naar België komen, maar is al enkele dagen vermist en de familie vreest voor het ergste.

Elk jaar verdwijnen er een tiental dertienjarige meisjes uit de stad Beijing en dit al eeuwenlang. De verdwijningen zouden te maken hebben met de zogenaamde vloek van Ko Ai.

Om Mei-Lan te redden moeten Oscar en Stiene ingrijpen in het verleden om zo de toekomst te veranderen. Via de fetisj belanden de twee vrienden in Beijing in het jaar 1420 om de dood van Ko Ai te verhinderen…

oscar1‘Buitengewoon zonderlinge gebeurtenissen’ is opnieuw verhaal vol spanning en avontuur, geschikt voor jongens en meisjes vanaf 12 jaar. Dit is het laatste deel van de fantasierijke trilogie, verschenen rond Oscar en zijn vrienden, en weten we uiteindelijk hoe het verhaal eindigt.

Jeugdauteur Vera Van Renterghem heeft met deze trilogie een heus pareltje geschreven. Een verhaal dat boeit van begin tot einde over een dertienjarige jongen die in een bejaardenhuis woont en het ene na het andere avontuur beleeft.

Het is zeker aan te raden de voorgaande boeken ‘Buitengewone gebeurtenissen’ en ‘Zonderlinge gebeurtenissen’ te lezen alvorens te starten met het derde boek ‘Buitengewoon zonderlinge gebeurtenissen’. 

Vera Van Renterghem is historica. Ze debuteerde in 2008 en publiceerde met ‘Giftig’, ‘Coke’ ‘Rood’ en ‘Vrijdag is de hel minder heet’ young adult romans. De trilogie rond Oscar Cook zijn haar eerste boeken voor 12+.  Meer info over Vera op veravanrenterghem.com
Oscar Cook – Buitengewoon zonderlinge gebeurtenissen – ISBN: 9789461318008 – Hardcover – 276 p. – Prijs: € 15,99 – Uitgeverij: Van Halewyck

 

Advertentie