Recensie: Hét Margriet kookboek – Sonja van de Rhoer

Hét Margriet kookboek is al 75 jaar het ultieme basiskookboek voor zowel beginnende als gevorderde keukenchef. Van deze kookbijbel zijn er inmiddels al 1.200.000 (!) exemplaren verkocht. Sinds kort is er een nieuwe versie verschenen van dit immens populair kookboek.

Een nieuwe versie met een geactualiseerde inhoud, samengesteld door de ervaren culinaire medewerkers van Margriet. Uiteraard zijn de basisrecepten gebleven en in deze herziene versie vinden we naast de nieuwe kooktrends, ook heerlijke gerechten uit de Italiaanse, Thaise en Japanse keuken terug.

Het boek is er voor iedereen. Wil je weten hoe je aardappelen kookt, hoe je boontjes maakt en hoe je een appeltaart bakt? Of hoe je pompoensoep maakt, hoe je een kaasfondue met blauwe schimmelkaas of een andijviestamppot maakt? Hier vind je het antwoord op al je culinaire vragen.

Hét Margriet kookboek is onderverdeeld in 15 hoofdstukken. Van bouillons en soepen, sauzen, eieren, kaas, vis, schaal- en schelpdieren, vlees, kip, wild en gevogelte, groenten en salades, aardappelen, granen, pasta en rijst, desserts en ijs, gebak en koekjes, brood en als afsluiter algemene info over kruiden en specerijen, wijnen, keukengereedschap en meer. Handig is dat elk hoofdstuk begint met de basisregels en praktische tips voor de bereiding.

magriet1Hét Margriet kookboek is een kookboek dat elke, zowel beginner als ervaren thuiskok, in huis moet hebben. Het geeft een antwoord op alle vragen en zorgt ervoor dat je met een minimum aan ingrediënten steeds opnieuw een geslaagde en gezonde maaltijd kunt bereiden. Ook interessant: bij deze nieuwste versie staan bij elk recept de voedingswaarde in eiwitten, vetten en koolhydraten en het aantal calorieën vermeld.

Het kookboek is geschreven door Sonja van de Rhoer, docent Koken en Voedingsleer en auteur van ruim zestig kookboeken. Als dochter van een drankengroothandelaar kwam ze al vroeg in aanraking met verschillende smaken. Ze schrijft wekelijks voor Trouw, waarbij ze haar recepten helder en eenvoudig uitlegt.

ISBN: 9789000361977 – Hardcover – Prijs: € 19,99 – Uitgeverij: Unieboek/Het Spectrum