Recensie: F.C. De Kampioenen 99 – De Nieuwe Kolonel – Hec Leemans

on

In ‘De Nieuwe Kolonel’ heeft Balthazar Boma zich een kuisrobot aangeschaft. Ze heet Tania en moet Carmen vervangen als kuisvrouw. Tania is zeer gedienstig en werkt de hele dag door, tot grote tevredenheid van Boma. Carmen is plots werkloos en ziet het financieel niet zitten, gelukkig kan ze dankzij Xavier aan de slag als poetshulp in de kazerne.

Maar zowel Xavier als kolonel Van de Sijpe hebben al snel spijt dat ze Carmen aangenomen hebben. Ze is enorm streng en het zijn Xavier en kolonel Van de Sijpe die het vuile werk moeten opknappen. Carmen reorganiseert de hele kazerne en iedereen moet naar haar pijpen dansen. Zelfs de voetbalploeg van het leger neemt ze onder haar hoede.

Enkele experten van Brussel hebben de kazerne van kolonel Van de Sijpe doorgelicht en komen tot besluit dat Carmen het meest geschikt is als kolonel. Kolonel Van de Sijpe wordt gedegradeerd tot majoor en Carmen voelt zich bijzonder goed in haar vel als nieuwe kolonel.

Xavier, die als gepensioneerde nog een paar dagen per week komt bijklussen, en de rest van de kazerne zien dat helemaal niet zitten met Carmen aan het commando…

kamp991Intussen gaat het van kwaad naar erger met Tania, de kuisrobot uit Japan. Die programmeert zichzelf en meneer Boma wordt zelfs gegijzeld in zijn eigen villa door Tania. Boma roept Markske en Maurice ter hulp, maar ook zij krijgen de robot niet hergeprogrammeerd, met alle gevolgen vandien…

In album nummer 99 van F.C. De Kampioenen ‘De Nieuwe Kolonel’ speelt Carmen de hoofdrol. Leuk om te lezen hoe zij de hele kazerne naar haar hand zet. Het geluk van Balthazar Boma is echter van korte duur met zijn nieuw speelgoed.  ‘De Nieuwe Kolonel’ is opnieuw een album van Hec Leemans vol humor over de plezantste voetbalploeg van ‘t land. We kijken al uit naar het jubileumalbum ‘Alles Loopt In Het Honderd’, een toepasselijke titel voor het 100ste stripverhaal uit de reeks.

ISBN: 9789002265761- Paperback – 32 blz. – Prijs: € 5,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Advertenties