Recensie: Suske en Wiske 344 – BRBS 2.0

on

Met het 344ste album van Suske en Wiske ‘BRBS 2.0’ heeft professor Barabas een nieuwe computer uitgevonden die alle andere digitale apparatuur overbodig maakt. De computer is de opvolger van de smartphone en heeft de vorm van een zwevende bol. Deze bol is een persoonlijke digitale assistent die de opdracht heeft om de levenskwaliteit van elk mens te verbeteren. De bollen kunnen zowat alles: bellen, voorlezen, berichten sturen, muziek spelen en foto’s nemen.

Suske, Wiske en Lambik zijn in de wolken met deze zwevende bollen. Tante Sidonia en Jerom zijn helemaal niet geïnteresseerd in de nieuwe uitvinding van professor Barabas.

sized_unnamed (18)Maar na verloop van tijd gaat het mis, de bollen doen niet langer wat hen wordt opgedragen en geven zelf orders. De zwevende bollen vinden dat de mens verkeerde keuzes maakt voor zijn geluksgevoel, en nemen de controle over. Suske en Wiske besluiten de bollen uit te schakelen maar krijgen een onverwachte tegenstander…

‘BRBS 2.0’ is een stripverhaal met een goed verhaal over het feit dat een computer ons welzijn al dan niet kan bepalen. Het scenario is van Pater Van Gucht en de tekeningen zijn van de hand van Luc Morjaeu. Spanning, avontuur en humor verzekerd met ‘BRBS 2.0’ !

ISBN: 9789002265327 – Paperback – Prijs: € 5,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Advertenties