Recensie: De Hot Daddy list – Madelein Kerseboom

on

Madelein Kerseboom wilde al van kinds af aan schrijfster worden. Ze heeft de pabo gedaan en gewerkt op de buitenschoolse opvang. Door de ziekte van Ménière kan ze niet meer fulltime werken, maar heeft daardoor wel haar droom kunnen verwezenlijken: het schrijven van feelgood romans. ‘De Hot Daddy List’ is haar debuut.

Het verhaal gaat over Alice. Ze heeft een relatie met Daan. Drie jaar geleden is ze bij hem in zijn huurappartement in Utrecht ingetrokken. Samen zijn ze heel gelukkig en zijn klaar om een volgende belangrijke stap in hun leven te nemen: een huis kopen.

Niet alleen in haar relatie is Alice gelukkig, ook haar werk als leidster op de buitenschoolse opvang doet ze vol overgave. Ze heeft een leuke kleutergroep en twee gezellige collega’s: Arie, die op mannen valt en last heeft van bindingsangst, en Kiki, een vrijgevochten vrijgezel.

Naast de besprekingen over de kinderen in de buitenschoolse opvang, praten ze ook veelvuldig hun favoriete onderwerp: de Hot Daddy List. Deze zelfbedachte lijst met de leukste papa’s van de buitenschoolse opvang is als grap tot stand gekomen. Maar wanneer Sara, een vierjarige, nieuwe kleuter naar de opvang komt, wordt hun lijst meteen herzien. De knappe papa van Sara verovert onmiddellijk de eerste plaats op de Hot Daddy List.

Alice waant zich in een perfecte wereld. Maar op een dag is er een onverwachte gebeurtenis die haar leven volledig op zijn kop zet. Alice gaat door een diep dal en het kost haar veel moeite om er uit te geraken. Het duurt heel lang vooraleer ze haar leven terug op rails krijgt..

‘De Hot Daddy List’ is de ideale vakantielectuur

hotdaddy1Het is een heerlijke feel-good roman met veel humor. Natuurlijk ga ik niet te veel verklappen, maar ik kan met zekerheid zeggen dat je aan deze roman veel plezier gaat beleven. Dus nestel je op een ligbed aan het zwembad of in de tuin onder een parasol met een heerlijke verfrissende cocktail en maak kennis met Alice, Arie, Kiki, de kinderen in de opvang en hun knappe vaders. Het verhaal gaat niet alleen over de kinderopvang en de knappe vaders, maar ook over de huizenjacht van Alice en Daan. Madelein Kerseboom beschrijft heel goed wat er allemaal bij komt kijken als je op zoek bent naar een huis en neemt de lezer mee met Alice en Daan op huizenbezichtiging.

Toch is het niet allemaal rozengeur en maneschijn in het verhaal. De auteur heeft ervoor gekozen om toch wel een paar zware thema’s in het verhaal te verwerken zoals bedrog, dood en rouwverwerking. Door de humor die Madelein in het verhaal brengt, wordt het niet zwartgallig, maar blijft het een luchtig verhaal.

Madelein Kerseboom heeft een vlotte schrijfstijl en het verhaal leest lekker weg. Ook de personages zijn geloofwaardig en goed uitgewerkt. Ik heb erg genoten van deze heerlijke feel-good roman. Naar mijn mening mocht er nog meer romantiek aanwezig zijn in het verhaal, maar dat wil absoluut niet zeggen dat het  geen goed boek is. ‘De Hot Daddy List’ is een absolute aanrader voor iedere lezer. Want zeg nu zelf, wie houdt er niet van om te dromen over knappe mannen?

ISBN: 9789460683992 – Paperback – 352 blz. – Prijs: € 17,50 – Uitgeverij: Marmer

Advertenties