Recensie: Lonely Planet’s Gids voor de Reisfotografie – Richard l’Anson

on

In de reeks boeken van Lonely Planet is de geactualiseerde versie van ‘Lonely Planet’s Gids voor de Reisfotografie’ verschenen. Het  boek is geschreven door Richard l’Anson, de freelancefotograaf die de afgelopen 34 jaar de wereld heeft afgereisd en foto’s van mensen en plaatsen nam in meer dan 90 landen op alle 7 de continenten.

‘Lonely Planet’s Gids voor de Reisfotografie’ is zowat de bijbel voor alle (amateur)fotografen die perfecte kiekjes willen maken. Het maakt niet uit naar waar je op reis gaat of welke camera je gebruikt, met de tips en de informatie van Richard l’Anson zul je steeds de mooiste fotomomenten kunnen vastleggen.

Het boek is ingedeeld in vier grote hoofdstukken.

Deel 1 handelt over het digitale fototoestel: het materiaal, de opties, mogelijkheden en functies van een fototoestel. l’Anson wijst erop dat je met onderzoek, planning en oefening de mooiste foto’s zult bekomen.

In deel 2 leert Richard ons de kunst van het fotograferen. In dit deel vind je alles terug over belichting, compositie, licht, alle cameratechnieken, het werken met film en het nemen van de beste foto’s met uw smartphone.

In deel 3 worden de onderwerpen besproken. Hier vind je alle info terug om onderwerpen zoals landschappen, mensen, dieren optredens, enz. vast te leggen. De vele foto’s in het boek zorgen voor de nodige inspiratie.

Deel 4 behandelt de fotografie na het reizen: beeldbewerking, het delen en eventueel verkopen van je foto’s. Want misschien kun je een carrière starten en geld verdienen met je foto’s dankzij dit boek!

unnamed

‘Lonely Planet’s Gids voor de Reisfotografie’ is een must have voor elke reisfotograaf. Deze gids staat vol praktische oefeningen en voorbeelden met tips en technieken. Richard l’Anson gebruikt geen vaktaal en is daarom door iedereen gemakkelijk te begrijpen, ook toont hij aan de hand van foto’s hoe je veelgemaakte fouten vermijdt. Het is een duidelijke en bondige technische handleiding om jouw reisfotografie te verbeteren, bedoeld voor zowel beginners als gevorderden.

ISBN: 9789401453233 – Paperback –  376 blz. – Prijs: € 24,99 – Uitgeverij: Lannoo

 

Advertenties