DVD in de kijker: Jusqu’à La Garde – Xavier Legrand

on

‘Jusqu’à La Garde’ van regisseur Xavier Legrand is een drama over een koppel dat gaat scheiden. De film begint wanneer Miriam (Léa Drucker) en Antoine Besson (Denis Ménochet) samenkomen met hun advocaten bij de rechter. Miriam wil de volledige voogdij over hun zoon Julien (Thomas Gioria) vragen. Haar man is een echte bruut en ze wil haar elfjarige zoon beschermen tegen hem.

jusq2

De rechter besluit echter om een gedeelde voogdij toe te kennen en de jongen beleeft een moeilijke periode. Bij zijn moeder voelt hij zich veilig en gelukkig, bij zijn vader daarentegen voelt hij zich onzeker en kwetsbaar. Miriam verhuist met haar gezin om haar gewelddadige ex te ontlopen, maar Antoine zet Julien onder druk om te zeggen waar hij met zijn mama en zus woont. Niet veel later komt het tussen een confrontatie tussen Miriam en Antoine..

jusq4

‘Jusqu’à La Garde’ is een film dat aantoont dat echtscheidingen ware nachtmerries kunnen zijn. Het is een drama dat aanzet tot nadenken, de kinderen zijn vaak de grootste slachtoffers van een echtscheiding en in deze film is dat niet anders. Xavier Legrand is zowel de scenarist als regisseur van deze film en won op het Filmfestival van Venetië de prijs voor Beste Debuterend Regisseur.

jusq3

Technische gegevens dvd:

EAN: 8718836863899

Regisseur: Xavier Legrand

Acteurs: o.a: Denis Ménochet, Léa Drucker

Duur: 94minuten

Taal: Frans

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Foto’s: September Film

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

‘Jusqu’à La Garde’ is uitgebracht door September Film en is verkrijgbaar op DVD

Advertenties