DVD in de kijker: The Good Doctor – Seizoen 1

on

‘The Good Doctor’ is een medische dramaserie gebaseerd op de bekroonde Zuid-Koreaanse serie ‘Good Doctor’ uit 2013. David Shore nam de productie van de serie op zich. Eerder maakte hij al vele populaire series, waaronder Battle Creek, House M.D. en Law and Order.

sized_good2

Freddie Highmore speelt Dr. Shaun Murphy. Hij had hiervoor al een rol in Bates Motel en Close to the Enemy. Richard Schiff vertolkt de rol van Dr. Aaron Glassman. We zagen Richard eerder in Ballers, Rogue, Dirk Gently’s Holistic Detective Agency en House of Lies. Hill Harper is Dr. Horace Andrews en vertolkte al rollen in Homeland, Limitless en CSI: New York. Antonia Thomas, die eerder al verscheen in Lovesick, The Musketeers, Homefront en Misfits, neemt de rol van Claire Browne op zich.

sized_good4

‘The Good Doctor’ kwam uit op 25 september 2017 en werd positief ontvangen door critici. Vooral de sterke prestatie van Freddie Highmore en de goede kijkcijfers werden met lof onthaald. Het complete eerste seizoen is nu verkrijgbaar op dvd.

‘The Good Doctor’ gaat over dr. Shaun Murphy (Freddie Highmore), een jonge chirurg met het savant autismesyndroom die aangenomen wordt in de chirurgische afdeling van het prestigieuze St. Bonaventure Hospital in San Jose. Dankzij zijn syndroom beschikt hij over fotografisch geheugen, waardoor hij zeer snel diagnoses kan geven.

sized_good3

Hoewel het ziekenhuisbestuur zich grote zorgen maakt over het inhuren van een chirurg met autisme, kan Shaun op een indrukwekkende manier een diagnose stellen bij een jongen. Dit leidt tot een operatie die het leven van de jongen redt, wat een verandering in de harten en geesten in het ziekenhuis lijkt te veroorzaken.

Niet iedereen is echter overtuigd … inclusief Shauns behandelende chirurg Dr. Melendez. Vooral het feit dat Shaun gevoelloos communiceert en gewoon de waarheid zegt, valt niet bij iedereen in goede aarde.

sized_good5

Het wordt al snel duidelijk dat hoewel Shaun zijn weg naar de operatiekamer heeft gevonden, hij nog steeds voor een uitdaging staat als hij zijn droom om levens te redden wil waarmaken.

Technische gegevens dvd:

EAN: 8712609644623

Regisseurs: David Shore

Acteurs: o.a: Antonia Thomas, Beau Garrett, Freddie Highmore

Duur: 741 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Extra’s: Verwijderde scènes – Bloopers – Achter de schermen – Featurettes

Foto’s: Sony Pictures Home Entertainment

Leeftijdsindicatie: Vanaf 12 jaar

‘The Good Doctor – Seizoen1’ is uitgebracht door Sony Pictures Home Entertainment en is verkrijgbaar op DVD

Advertenties