De Avonturen van Urbanus 179 – De Dikke Vamp Amel – Linthout en Urbanus

on

Urbanus heeft in tegenstelling tot zijn vrienden geen iPad of iPhone en hoort er niet meer bij. Hij wil dolgraag een iPad voor zijn verjaardag, maar zijn ouders zijn te ouderwets en kennen helemaal niets van de moderne technologie af. Van nonkel Fillemon krijgt hij eerst een hiPad, een pad die Hi-Fives kan geven, en nadien krijgt hij van hem een echte iPad.

Urbanus is in de wolken met zijn nieuw speelgoed en probeert via Tinder een lief te vinden. Na twee mislukte dates leert hij Amel, De Dikke Vamp Amel voor de vrienden, kennen. Urbanus is helemaal tot achter zijn oren verliefd, maar Amel heeft een geheim dat Urbanus niet mag weten…

sized_urbanus1‘De Dikke Vamp Amel’ is het 179ste album uit de stripreeks De avonturen van Urbanus van Willy Linthout en Urbanus. Zij hebben hun inspiratie voor deze strip gehaald in het verhaal van ‘De Dikke van Pamel’. Die leefde van 14 juni 1848 tot 16 februari 1885 in Pamel, bij Roosendaal (NL). Daar is aan de oever van de Dender het standbeeld te zien dat ook in de strip voorkomt.

‘De Dikke Vamp Amel’ is een stripverhaal zoals we dat gewoon zijn van Linthout en Urbanus, vol humor en doldwaze situaties, maar ook over het wanhopig zoeken naar liefde. ‘De Dikke Vamp Amel’ bevat een uitstekend verhaal, dat toch tot nadenken aanzet.

ISBN: 9789002265525 – Paperback – 32 blz. – Prijs: € 6,99 – Uitgeverij: Standaard Uitgeverij

Advertenties