Recensie: De Snelle Keuken – Sophie Matthys

We hebben het steeds drukker in ons leven: ons gezin, een drukke job, files op de baan, familie en vrienden die op je rekenen en ga zo maar door… Voor het bereiden van het avondeten rest er bij velen amper tijd over en wordt er al snel overgegaan naar een (vaak ongezond) alternatief.

Sophie Matthys toont in haar boek ‘De Snelle Keuken’ hoe je, mits wat voorbereiding en goede planning, toch elke avond een gezonde en lekkere maaltijd kunt klaarmaken.

Enkele tips van Sophie:

  • Maak op vrijdagavond of zaterdag een weekplanning, alvorens boodschappen te doen. Kies ingrediënten die je lang kunt bewaren en die snel klaar zijn.
  • Maak in het weekend een grote pot soep of ovenschotels en vries ze in kleine porties in.
  • Zorg er voor dat je de basisproducten steeds in huis hebt.
  • Smoothies kan je een dag op voorhand maken, ook verschillende soorten fruit kun je ‘s avonds al snijden voor de volgende dag.
  • Bewaar je brood in de diepvriezer en haal ‘s morgens de gewenste sneetjes uit voor je naar de badkamer gaat.
  • Zorg ervoor dat je het diner in logische volgorde klaarmaakt, begin met de dingen die het meeste tijd nodig hebben.

snel1‘De Snelle Keuken’ bevat vijftig recepten, ingedeeld in vijf hoofdstukken. Van het ontbijt, hapjes & voorgerechten, lunch, diner tot het dessert. De bereidingswijze van de recepten wordt steeds duidelijk uitgelegd. Verder staan er de ingrediënten, de bereidingstijd, een nuttige tip van Sophie en een prachtige foto bij.

Gebakken vis met groene asperges en citroenmayonaise, risotto met champignons, aardbei- banaansmoothie; snelle Thaise soep met scampi, gebakken kipfilet met couscous en miniframbozetaartjes zijn enkele voorbeelden uit het boek ‘De Snelle Keuken’ Sophie Matthys.

Alle gerechten uit het boek kunnen op tafel geserveerd worden binnen het half uur, dat klinkt voor velen als muziek in de oren!

ISBN: 9789022335482 – Paperback – 144 blz. – Prijs: € 19,99 – Uitgeverij: Manteau

Advertenties