Recensie: Polles Taartenboek

on

In de Efteling, Nederlands grootste en leukste attractiepark, is er met ‘Symbolica’ een nieuwe familie-attractie bijgekomen. In dit betoverd paleis komt fantasie tot leven en val je als bezoeker van de ene verbazing in de andere. In de feestzaal van het Paleis der Fantasie staat een enorme tafel vol taarten, koeken en andere lekkernijen.    Vanaf heden kun je zelf de heerlijke taarten thuis kan maken dankzij het boek ‘’Polles Taartenboek’!

pol4‘Polles Taartenboek’ bevat 35 recepten voor zelf taarten, (cup) cakejes, koeken en traktaties te maken. Recepten om samen met je kind te maken, voor zowel de beginnende taartenbakker als de meer gevorderde hobbytaartdecorateur.

Alvorens aan de slag te gaan heeft Polle nog enkele nuttige tips en weetjes. Lees eerst Polles baktips, welk bakgereedschap je nodig hebt en de regels van O.J Punctuel, om zo goed voorbereid aan de slag te gaan.

Nadat Polle eerst enkele basisrecepten uit zijn koksmouw heeft geschud, is het tijd voor het grote werk: het maken van taarten, koekjes, cupcakes en ander lekker gebak voor verjaardagsfeestjes.

In ‘Polles Taartenboek’ vind je de geheime recepten terug voor het maken van o.a. een ‘Schots en Scheef Schuimtaart’, ‘Polles Pannenkoekentaart’, ‘Koninklijke Kokosmakronen’, ‘Regenboogkoekjes’, Hoorntjes van Overvloed’ en ‘Zilverglans Cupcakes’.

pol5Ook de chocolade ‘Hartentaart’, dewelke Prinses Pardijn zo heerlijk vindt, staat in het boek. Pardoes en Polle weten dat het de lievelingstaart is van de Prinses. En omdat zij haar zo lief vinden, toverden ze speciaal voor Prinses Pardijn deze chocolade hartentaart. Deze taart is geïnspireerd op de taart van Simone Niels, die de Efteling Taartenwedstrijd heeft gewonnen.

In het boek is er tevens aandacht voor glutenvrij, suikervrij en lactosevrij bakken.

En wat drink je bij al dat lekkers? In ‘het prachtige boek vind je ook een hoofdstukje met feestelijke drankjes, gebrouwen door grootmagister Almar.

ISBN: 9789000363612 – Paperback met flappen – 96 blz. – Prijs: € 13,99 – Uitgeverij: Unieboek

 

Advertenties