Boek in de kijker: Winterkost – Jeroen Meus

on

Na een warme zomer en uitstekend najaar staat de winter voor de deur. Tijd voor het boek ‘Winterkost’ van tv-kok Jeroen Meus in huis te halen. In zijn nieuwste boek houdt Vlaanderens bekendste kok een pleidooi voor ‘echt gekookt’ eten. Jeroen denkt met heimwee terug naar zijn kindertijd. Terwijl hij met zijn broers buiten in de koude ravotte, maakte zijn moeder ‘gekookt’ eten. Eten dat er niet altijd even mooi uitziet op een bord maar doordat het tijd krijgt overheerlijk harmonieus smaakt.

In ‘Winterkost’ vinden we 75 recepten terug om heerlijke, winterse en voedzame gerechten te bereiden. Het kookboek is onderverdeeld in vier grote hoofdstukken: Ontbijt & Brunch, Lunch, Koffieklets en Diner. Enkele voorbeelden uit het 224 bladzijden tellend boek zijn omeletrolletjes met krab in sushi-stijl, appelflappen, erwtensoep met krokante chorizo, macaroni met tonijn, pannenkoeken met banketbakkersroom en chocoladesaus, hutsepot van casselerrib en spek en gebakken gamba’s met groentecurry.

winterkost2

75 recepten steeds voor 4 personen met daarbij de bereidingstijd, de ingrediënten, de bereidingswijze en het materiaal dat je nodig hebt. De recepten zijn tevens voorzien van prachtige foto’s, die het geheel compleet maken.

Neem deze winter tijd om te koken, zet de oven op 180 °C, steek de vuren aan en geniet van ‘echt gekookt’ eten dankzij dit boek vol comfortfood. Smakelijk!

ISBN: 9789022335611- Paperback – 224 blz. – Prijs: € 19,99 – Uitgeverij: Angèle

Foto’s: Standaard Uitgeverij

Advertenties