Uitgeverij Lannoo organiseerde een reisevenement op de Boekenbeurs

Op 28 oktober 2018 organiseerde Uitgeverij Lannoo een reisevenement op de Boekenbeurs in Antwerpen. Op het geel podium kwamen reisjournalisten praten over hun reiservaringen die ze in een boek gebundeld hebben. 

Nature View – Mountain View –  Ocean View

De eerste die de spits mocht afbijten was Sebastiaan Bedaux. Sebastiaan is freelance lifestyle- en reisjournalist voor onder andere Knack Weekend, De Morgen Magazine en National Geographic Traveler. Hij reist al meer dan tien jaar, zijn reiservaringen bundelt hij op zijn reisblog ambassador.land, die al verschillende prijzen in de wacht sleepte.

Hij schreef ook met ‘Nature View’, ‘Mountain View’ en ‘Ocean View’ drie reisboeken waarin je de mooiste design vakantiehuizen vindt op de mooiste plekjes op de wereld. Voor zijn boeken ging Sebastiaan op zoek naar architecturale parels met zicht op unieke landschappen. In elk boek vind je telkens de 50 mooiste design vakantiehuizen in de natuur, in de bergen en aan het water. Vakantiehuizen die je kan huren en waardoor je geïnspireerd raakt door de schoonheid van het gebouw en de unieke ligging in het landschap. Ondanks de enorme variëteit in stijl, prijs en geografie, hebben ze allemaal één ding gemeen: de droomfactor.

sized_collage1

In  zijn nieuwste boek ‘Nature View’ vind je de 50 mooiste huurvakantiehuizen op de mooiste plekken in de natuur ter wereld. Architecturale pareltjes midden in de natuur met zicht op het omliggende landschap. Meren, woestijnen en bossen spelen de hoofdrol, meer heb je niet nodig om tot rust te komen op vakantie.

“Soms neem ik deel aan persreizen, maar de meeste reizen doe ik alleen. Ik heb spannende dingen meegemaakt, zo ben ik eens achtervolgd geweest door een groepje mannen met een mes in Santa Cruz. Er loopt altijd wel iets mis, maar dat is voor het verhaal een meerwaarde, zolang er niets ernstigs gebeurt. Het was een lange zoektocht naar vakantiehuizen, alle huizen heb ik uitgezocht naar mijn eigen smaak en voor deze drie boeken heb ik de foto’s ook zelf genomen. “

sized_DSC_0196

Nature View – ISBN: 9789401454322 – 248 blz. – Prijs: € 34,99 – Uitgeverij: Lannoo

Mountain View – ISBN: 9789401446150 – 248 blz. – Prijs: € 34,99 – Uitgeverij: Lannoo

Ocean View – ISBN: 9789401447607 – 240 blz. – Prijs: € 34,99 – Uitgeverij: Lannoo

Wish I Was Here

“Het boek ‘Wish I Was Here’ heb ik samen geschreven met Bas van Oort. Het bevat een selectie van de beste blogs en Instagram-accounts die de mooiste hotspots delen om te genieten van het leven. In dit boek vind je de mooiste en uitzonderlijkste plekken aan, zowel in als onder water. Het is een kijkboek met foto’s van wereldberoemde surf-  en onderwaterfotografen, doorspekt met interviews over hun band met de oceaan. Dit boek is een visueel pareltje”, aldus Sebastiaan Bedaux.

iwish‘Wish I Was Here’ telt meer dan 200 pagina’s met adembenemende stranden, spectaculaire onderwaterbeelden en interviews met reisjournalisten en bloggers die je vertellen waarom je niet langer moet twijfelen om die grote reis te ondernemen en meteen moet vertrekken. De must-have voor elke avontuurlijke wereldreiziger die houdt van de zee.

ISBN: 9789401453127 – Hardcover – 240 blz. – Prijs: € 39,99 – Uitgeverij: Lannoo

Surf & Stay

Veerle Helsen schreef het boek ‘Surf & Stay’. Ze kon spijtig genoeg niet aanwezig zijn op de Boekenbeurs. Het was haar uitgever Niels, die samen met haar het boek gemaakt heeft, die het boek kwam toelichten en zijn ervaring vertellen over langdurig reizen.

surf&stay“Wanneer Veerle 35 werd, zag ze tram 4 al in de verte opdoemen. Haar leven was in een snel tempo voorbij geraasd en ze vroeg zich af waar al die dromen en uitdagingen gebleven waren. Toen nam ze een drastisch besluit. Ze kocht een camper en reisde zes maanden in haar eentje langs de surfkusten van Spanje en Portugal. Over haar ervaringen schreef ze het boek ‘Surf & Stay’.

Veerle werkte als journaliste bij Weekend Knack en in haar vrije tijd is ze een fervent surfer. Tijdens haar reis naar Spanje en Portugal is ze ook gaan surfen. De beelden in het boek geven weer wat ze heeft beleeft. En het was niet altijd rozengeur en maneschijn tijdens de reis, Veerle is zichzelf een aantal keer tegengekomen. Alleen reizen vraagt moed, maar het plezier en de dialoog van de mensen die je tegenkomt geven voldoening.

Het boek is niet enkel voor surfers, je vindt er de leukste adressen van restaurants, verborgen hotelletjes, authentieke strandbarretjes, geheime camperplekken, aangevuld met foto’s van lokale fotografen en surffotografen in terug,” aldus Niels.

ISBN: 9789401454520 – Hardcover – 304 blz. – Prijs: € 34,99 – Uitgeverij: Lannoo

Trotter Reizen – Een wereld om te ontdekken

In de jaren 70 van vorige eeuw werden twee Franse reisgidsen opgericht: ‘Lonely Planet’ door Tom en Maureen Wheeler en ‘Le Guide de Routard’ door Michel Duval en Philippe Gloaguen. Deze reisgidsen waren oorspronkelijk gericht op rugzaktoeristen. Maar deze rugzaktoeristen werden ook ouder en wilden ook wat meer luxe.

Ondertussen is de naam veranderd in ‘Trotter’. Want wie aan reizen denkt, zegt Trotter. Iedereen kent deze reisgidsen met de man die de wereld op zijn rug draagt. Uitgever Lieven kwam vertellen over een fantastisch boek ‘Trotter Reizen – Een wereld om te ontdekken’.

sized_collage2

‘Trotter Reizen’ is niet zomaar een boek, maar een reis op zich. Het is een onuitputtelijke bron om de mooiste, boeiendste, uniekste en vreemdste plekken ter wereld te ontdekken. Een ware reisbijbel die de echte reiziger in zijn of haar boekenkast willen hebben.

Met honderden foto’s en illustraties, ansichtkaarten, dossiers, praktische informatie en wereldkaarten die je doen wegdromen vanuit je luie zetel of die je inspiratie geven voor een volgende vakantie.

“Iedereen kent de algemene reisgidsen en kleine citygidsen van Trotter. Deze Trotter uitgave is niet zomaar een boek, maar 2,5 kg reisexpertise. In dit lijvig boek zijn alle ervaringen gebundeld die je in de Trottergidsen kunt meemaken. Het boek is opgemaakt in vintage stijl, om ook de stijl van vroeger weer te geven.

trotterDeze Trotter bestaat uit zeven grote thema’s waaronder ook speciale reizen. Wwoofing (op vakantie gaan op een boerderij en de boer meehelpen) zit helemaal in de lift. Je kan aan boord stappen van de trans-Siberische spoorlijn, een trektocht maken in de Himalaya, met een vrachtschip op reis, wijnreizen, feestreizen of maak je keuze uit 25 mythische roadtrips. Met honderden foto’s en illustraties, wereldkaarten die je doen wegdromen vanuit je luie zetel of inspiratie geven en praktische informatie.

Interessant is dat er in het boek een planner zit waar je maand per maand kan zien waar je best op reis gaat. Je kan bijvoorbeeld zien wanneer er de moessonregens zijn. Met deze ultieme reisbijbel verkent Trotter de mooiste plaatsen van onze planeet. In deze omvangrijke encyclopedie met schitterende vormgeving kunnen alle nieuwsgierigen en liefhebbers van reizen wegdromen vanuit hun luie stoel of zich laten leiden in de keuze voor hun volgende vakantie. Welke vraag je je als reiziger ook kunt bedenken, dit boek heeft het antwoord”, aldus Lieven.

ISBN: 9789401454049 – Hardcover – 368 blz. – Prijs: € 35,99 – Uitgeverij: Lannoo

Kids & the City

Ook de Nederlandse Eva Munnik was aanwezig op de Boekenbeurs in Antwerpen. Eva is auteur en freelancejournalist voor televisie en tijdschriften. Samen met Sofie van den Enk schreef ze ‘De melkfabriek’ en ‘De schoolfabriek’. Van Eva verscheen eveneens ‘De wereld rond in 10 jaar’. Op het geel podium kwam ze vertellen over haar nieuwste boek ‘Kids & the City’.

collage3

In ‘Kids & the City’ neemt Eva je mee naar twaalf steden: van Antwerpen, New York, Barcelona, Berlijn, Belgrado, Londen, Marrakech, Porto, Rome, Stockholm, Parijs tot Rotterdam. Deze twaalf ultieme citytrips zijn perfect te doen met kinderen. Eva Munnik wijst je de weg naar alle kindvriendelijke plekken die niet in reguliere gidsen staan. En naar bekende hotspots, maar dan met een twist, zodat ze ook leuk zijn om te bezoeken met kinderen.

“Het idee voor dit boek ontstond in New York. Ik heb de stad, samen met mijn man en dochter bezocht. Ik vond dat meer mensen moeten weten dat je ook naar New York kan met kinderen. Ze hebben daar ondermeer XL speeltuinen, die in de zomer veranderen tot heuse waterspeeltuinen, enorme parken en het strand is vlakbij.

Reizen met kinderen is anders, je kan geen hippe restaurants bezoeken en geen kilometers wandelen met kinderen. Maar er is in de wereldsteden toch zoveel leuks te doen voor de kinderen. In mijn boek geef ik gouden regels, overnachtingstips, fietsen met kinderen, leuke tips en dingen die je moet vermijden met kids. Per stad is er ook een overzicht hoe welkom je je voelt met kinderen en anekdotes.

Op mijn lijstje staan nog heel wat steden die ik nog wil bezoeken en ik hoop dat ik een tweede boek mag maken. Er zijn steden waar ik zeker nog terug wil zoals New York en Stockholm, wat ik zeker nog wil bezoeken is Edinburgh”, aldus Eva Munnik.

ISBN: 9789000362318 – Hardcover  – Prijs: € 20;00 – Uitgeverij: Unieboek/Het Spectrum

 

Advertenties