Peggy Poppe schrijft met ‘Een pop voor Hannah’ een waargebeurd en ontroerdend verhaal over haar oma

Bij uitgeverij De Eenhoorn is er het boekje ‘Een pop voor Hannah’ verschenen. Een waargebeurd en ontroerend verhaal dat zich afspeelt tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Wij troffen auteur Peggy Poppe en illustratrice Ann De Bode aan op de Boekenbeurs. Peggy vertelde over haar boek.

een_pop_voor_hannah-min“‘Een pop voor Hannah’ bevat een waargebeurd verhaal over mijn familie. Mijn grootmoeder is een Joodse die opgepakt werd tijdens de Tweede Wereldoorlog en gevangen genomen. Zij maakte, samen met andere vrouwen, voor mijn moeder een pop. De pop kon ze buiten smokkelen via een wasmand en die uiteindelijk bij mijn moeder is terecht gekomen.

De avonturen van de pop heb ik zelf uitgevonden, maar de basis van het verhaal gaat over heel veel moederliefde en positieve keuzes maken. Het popje dat mijn grootmoeder maakte, kan je gaan bekijken in Kazerne Dossin in Mechelen. Van daaruit werd mijn oma in 1942 op transport gezet naar het concentratiekamp Auschwitz ”, aldus Peggy Poppe.

Naast het aangrijpend verhaal bevat het boek mooie illustraties van de hand van Ann De Bode. ‘Een pop voor Hannah’ is een boekje voor kinderen vanaf 10 jaar.

ISBN: 9789462913493 – Hardcover – 42 blz. – Prijs: € 13,95 – Uitgeverij: De Eenhoorn

sized_sized_DSC_0360
Peggy Poppe & Ann De Bode