Boek in de kijker: Wildplukken – Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer

on

In de showkeuken op de Boekenbeursvloer kon je op 2 november 2018 alles leren over wildplukken. Auteurs van het boek ‘Wildplukken’ Leoniek Bontje en Yvet Noordermeer leerden het publiek eetbare wilde planten herkennen en gebruiken.

Er is zoveel gezond en lekker eten dat gewoon om ons heen groeit, in de natuur, in het park, het veldje om de hoek of misschien zelfs wel in je eigen tuin.
Leoniek en Yvet maakten het publiek bewust van alle wilde, smaakvolle planten om ons heen. Ze legden waarvoor we planten zoals weegbree, vogelmuur,brandnetels, moerbei en paardebloemblaadjes kunnen gebruiken en waarop we moeten letten tijdens het plukken. Zo maakten ze een heerlijke dip met kruidenkaas en look zonder look, een pesto en een gazpacho van wilde kruiden.
Met het boek ‘Wildplukken’ proberen Leoniek en Yvet de mensen een beetje aanzetten om zelf te gaan wildplukken. Het boek is er voor de beginnende wildplukkers.Hoe je de planten herkent, met recepten en deze dames tonen zelfs dat je eigen medicijnen kan maken met wilde kruiden.