Marc de Bel, Ria Maes en Aaron Wade stellen het boek ‘Robbe’ voor op de Boekenbeurs

Op 3 november 2018 stelden Marc de Bel, Ria Maes en Aron Wade in het Atelier op de Boekenbeursvloer hun gloednieuwe boek ‘Robbe’ voor.

sized_sized_DSC_0026 - kopie

Voor ‘Robbe’ baseerden auteurs Marc de Bel en Ria Maes zich op het verhaal van acteur Aron Wade, onder meer bekend als Koentje in ‘De Kotmadam’ en Akke uit ‘W817’. Marc, Ria en Aron gingen in open gesprek over het boek en over de thematiek van depressies bij jongeren.  Enkele jaren geleden kwam Aron in een zware depressie terecht. Uit deze donkere periode heeft hij geleerd dat kwetsbaarheid geen teken van zwakte is, maar juist een teken van mens zijn.

sized_sized_DSC_0021

Aron vertelt: “‘Robbe’ is gebaseerd op mijn leven. Het is heel confronterend voor mij, maar ben er dankbaar voor dat het er is. Ik hoop dat mensen erin zullen herkennen en moed uit scheppen. Dit boek is het begin en het moet zijn eigen leven gaan leiden.

sized_sized_DSC_0018

Robbe is een fictieboek , maar het wordt gedreven door emoties en conflictsituaties die ik heb meegemaakt. Het personage Robbe is mijn ziel, waar een totaal nieuw verhaal rond gemaakt is. Problemen moet je niet aanpakken als het probleem zich voordoet, maar beginnen bij het zaadje”, aldus Aron Wade.

Het verhaal gaat over een zestienjarige Robbe die het vaak erg moeilijk heeft. De broodjeszaak van zijn ouders draait niet goed en dat weegt op hun relatie. Thuis leeft iedereen op zijn eigen eilandje en op school is Robbe dagelijks het mikpunt van pesterijen.

Gelukkig zijn er Lore en meneer Van Brandt. Zij geloven in zijn acteertalent en moedigen hem aan om daar iets mee te doen. Wanneer Robbe de hoofdrol krijgt in een nieuwe jeugdreeks voor televisie verandert alles. Plots is hij populair, hij wordt een ster, verdient veel geld en staat om de haverklap in ‘de boekjes’. Robbe geniet met volle teugen van al die aandacht, maar al snel blijkt deze medaille ook een keerzijde te hebben..

Meer info op https://www.vanhalewyck.be/robbe.html