Boek in de kijker: De Boomhut van Niel – Robbe De Vos & Charlotte Severeyns

‘De Boomhut van Niel’ is een mooi prentenboek over Niel, een jongetje die zijn overleden opa niet kan vergeten. Hij is vaak alleen en trekt door het grote bos naar zijn boomhut. Daar is hij immers niet alleen, hij ziet er zijn opa steeds zitten. Samen wandelen ze door het bos, spotten vogels en delen ze geheimen met elkaar. Niel voelt zich gelukkig, want hij voelt zich overal thuis met opa naast zich..

sized_de_boomhut_van_niel8-min

‘De Boomhut van Niel’ is een prachtig prentenboek voor kinderen vanaf vijf jaar over een jongetje die zijn opa mist. Het boek bevat naast een ontroerend verhaal ook prachtige illustraties van Charlotte Severeyns. Het is zij die het idee kreeg om dit prentenboek te maken.

Charlotte vertelt: “Op een avond zat ik in de boomhut van mijn broer in het bos achter ons huis. Deze hut is altijd een grote inspiratiebron voor mij geweest. Ik wilde een verhaal maken over een jongen met ongelofelijk veel fantasie en een geweldige boomhut. Maar de jongen schitterde nog naamloos op papier. Ik vroeg aan Robbe of hij samen met mij het verhaal wilde vormgeven. We doopten de fantasierijke jongen tot Niel. Het verhaal gaat over het verlies van een dierbare waarbij de natuur een belangrijke rol speelt in het rouwproces.”

ISBN: 9789462913424 – Hardcover – 40 blz. – Prijs: € 15,95 – Uitgeverij: De Eenhoorn