Recensie: My Love Story – Tina Turner

on

Sinds kort is er met ‘My Love Story’ een boek over het leven van de 79-jarige Tina Turner verschenen. De Amerikaanse zangeres onthult in deze onthutsende autobiografie het nooit eerder vertelde verhaal van een wonderbaarlijk leven in de spotlights. Tina vertelt openhartig over haar bewogen leven dat ze achter de rug heeft.

In ‘My Love Story’ vertelt Tina over haar jeugd in Nutbush, Tennessee. Ze was nergens bang van, zelfs van slangen niet. Ze leerde Ike Turner kennen en trouwde met hem in Tijuana, Mexico. Ike trouwde met Tina om vooral geen alimentatie meer te hoeven betalen aan zijn eerste vrouw Lorraine. Trouwen met Ike betekende snel een handtekening zetten op een stapeltje papieren, er was niemand die zei je mag de bruid mocht kussen, er werd geen toost uitgebracht en er waren geen felicitaties. Ike wilde plezier hebben en wel op zijn manier: hij ging op de avond van zijn trouwdag naar de hoeren!

tinaHaar huwelijk met Erwin Bach in 2013 was er een waarvan elk meisje van droomt. Een sprookjeshuwelijk in hun kasteel in Zwitserland, met vele gasten en honderdduizend rozen uit Nederland.

‘My Love Story’ gaat over Tina’s carrière, haar stoutste dromen die zijn uitgekomen, de hits (Tina Turner heeft meer dan 200 miljoen platen verkocht), de 11 Grammy Awards die ze won en ‘The Tina Turner Musical’, een musical over haar leven met Adrienne Warren in de rol van Tina. De musical ging in Londen in première op 17 april 2018.

Maar Tina vertelt ook over haar verschrikkelijke relatie met Ike, haar levensbedreigende ziekte, haar man Erwin gaf zelfs één van zijn nieren aan haar, en de zelfmoord van haar zoon Craig.

Het volledige verhaal van een van de meest opmerkelijke vrouwen uit de muziekgeschiedenis

‘My Love Story’ is een absolute aanrader. Tina Turner vertelt openhartig haar verhaal en in dit boek staan er tientallen foto’s van de Queen of Rock ‘n’ Roll. Tina Turner is haar leven lang een sterke vrouw geweest, die wist dat ze ondanks alles moest overleven, en zo vele jaren later dat nog steeds doet.

ISBN: 9789400510579 – Hardcover – 292 blz. – Prijs:€ 21,99 – Uitgeverij: VIP