DVD in de kijker: Sicario: Day of the Soldado – Stefano Sollima

Er is een terroristische zelfmoordaanslag in Kansas City gepleegd waarbij veel doden zijn gevallen. Een Mexicaans drugskartel heeft de moslimterroristen de Mexicaans-Amerikaanse grens overgesmokkeld. De Mexicaanse drugskartels zijn oppermachtig en niets of niemand lijkt hen te kunnen stoppen.

sic2

Toch probeert federaal agent Matt Graver (Josh Brolin) de daders van deze gruwelijke daad op te sporen. Graver neemt contact op met de meedogenloze Alejandro (Benicio Del Toro) om de dochter van één van de grootste drugsbaronnen te kidnappen. Zo proberen ze een oorlog te ontketenen tussen twee kartels.

sic3

De situatie loopt echter uit de hand en het meisje blijkt een risico. Ze moeten van haar af. Een verscheurende keuze, waardoor Alejandro gaat twijfelen aan alles waar hij al jaren voor vecht…

sic4‘Sicario: Day of the Soldado’ is het vervolg op de film ‘Sicario’ uit 2015. Stefano Sollima heeft de fakkel van regisseur overgenomen van Denis Villeneuve, de acteurs Josh Brolin en Benicio Del Toro zijn opnieuw van de partij en het scenario is net als in de eerste film van Taylor Sheridan.

‘Sicario’ uit 2015 was een perfecte film, die moeilijk te evenaren of te verbeteren is. Het scenario, de regie en de acteerprestaties waren uitmuntend. ‘Sicario: Day of the Soldado’ probeert dit niveau te halen, maar kan het originele niet evenaren. Toch is de film de moeite waard om te zien.

Technische gegevens dvd:

EAN: 5412370856609

Regisseur: Stefano Sollima

Acteurs: Benicio Del Toro, Josh Brolin, Isabela Moner, Catherine Keener, Jeffrey Donovan

Duur: 118 minuten

Taal: Engels

Ondertiteling: Nederlands

Beeldformaat: 16:9

Audio: Dolby Digital 5.1

Leeftijdsindicatie: Vanaf 16 jaar

Foto’s: Belga Home Video

‘Sicario: Day of the Soldado’ is uitgebracht door Belga Home Video en is verkrijgbaar op Blu-ray® en DVD